Amfibieënweekend in de Voerstreek

Datum: 
zaterdag, 22 april 2017 tot zondag, 23 april 2017
Locatie: 
zaterdag om 10u in Hostel De Veurs, Komberg 40, BE-3790 Sint-Martens-Voeren.

Vroedmeesterpad - foto: Danny Laps

De Voerstreek is ongetwijfeld één van de rijkste streken van de Benelux als het op amfibieën en reptielen aankomt. Je vindt er niet alleen diverse soorten watersalamanders, de streek herbergt ook de bedreigde vuursalamander – een uitgesproken landsalamander – en een flinke populatie vroedmeesterpadden, ter plaatse beter bekend als ‘klungskes’. De reptielen zijn onder meer vertegenwoordigd door levendbarende hagedis en hazelworm. Geen betere plek om een intensieve cursus Amfibieën & Reptielen te organiseren. Onze lesgever Robin Kraaij is niet alleen een absolute kenner, hij kan het nog verstaanbaar brengen ook. En bovenal is Robin bijzonder grappig!

Dit weekend start op zaterdag om 10u en loopt tot zondag om 16u30. Je wordt ondergedompeld in een mix van theorielessen en excursies, allemaal met als doel je zoveel mogelijk bij te brengen over amfibieën en reptielen en in twee dagen zoveel mogelijk soorten ook daadwerkelijk te zien. We overnachten in Hostel De Veurs en gaan ook zaterdagavond op excursie.

Afspraak: zaterdag 22 april om 10u in Hostel De Veurs, Komberg 40, BE-3790 Sint-Martens-Voeren.

Deelname: 125 euro per persoon voor leden van Landschap vzw, 135 euro p.p. voor niet-leden. Inbegrepen zijn overnachting, avondmaal op zaterdag (3 gangen), ontbijt op zondag, broodjeslunch op zaterdag- én zondagmiddag en alle lessen en excursies. Deze cursusprijs is berekend op privé-gebruik van een kamer door slechts 1 persoon. Koppels, gezinnen of vrienden die een kamer delen, krijgen een gunstiger tarief. Neem in dat geval voor een exact prijsvoorstel even contact met info@landschapvzw.be. Inschrijven kan uitsluitend via activiteiten@landschapvzw.be.

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de talloze ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting voor deze cursus!

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg