Beversporen zoeken in Broek De Naeyer

Datum: 
zondag, 26 maart 2023
Locatie: 
Afspraak 14u aan de ingang van het Provinciaal Groendomein Broek De Naeyer, langs de Stuyvenbergbaan in BE-2830 Heindonk-Willebroek. Einde omstreeks 17u.

Het Broek De Naeyer is een 66 hectare tellend, waterrijk natuurgebied in Willebroek. In het noorden stroomt de Rupel, in het westen dan weer de oude kanaalarm van het zeekanaal Antwerpen-Brussel. Het gebied zelf telt ook enkel ondiepe vijvers, de restanten van turfontginning in vroegere tijden.

Vandaag herinnert niks je nog aan het industriële verleden van het natuurgebied. Voor vogels is het er een waar paradijs! Zo vind je er een gigantische broedkolonie van aalscholvers, meteen goed voor één van de grootste van Vlaanderen.
Vanuit de twee vogelkijkhutten is het ook heerlijk genieten van de ontelbare vogels die er de revue passeren. 

Dankzij natuurinrichting is het gebied vandaag de nieuwe thuis van een stel bevers én het eerste gebied in Vlaanderen waar de otter opnieuw werd gespot.
Onze wandeling langs de vogelrijke plassen wordt dus meteen ook een safari naar bever- en ottersporen! 

Deelname

Afspraak om 14u aan de ingang van het Provinciaal Groendomein Broek De Naeyer, langs de Stuyvenbergbaan in BE-2830 Heindonk-Willebroek. Einde omstreeks 17u.
Het gebied kan drassig zijn, stevige wandelschoenen of laarzen zijn dus aanbevolen. Honden zijn niet toegelaten in het gebied.

Gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 3 euro per persoon of 6 euro per gezin. Inschrijven uitsluitend via onze webshop, zie verder.

Ledenvoordeel

Ons lidmaatschap is een gezinslidmaatschap. De ledenkorting geldt voor alle leden van een gezin (maximaal twee volwassenen + kinderen).

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op deze activiteit. Je kan het lidmaatschap (27 euro) aankopen als ‘product’ in onze webshop. Als je het lidmaatschap mee in jouw winkelmandje stopt, mag je voor deze activiteit de optie ‘reeds lid’ kiezen!

Inschrijven

Voor deze wandeling inschrijven doe je uitsluitend via deze link op de webshop van Landschap vzw.

Meer info

Jan Loos, +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg