Fotoworkshop 'Najaar in het duin' met Danny Laps

Datum: 
zondag, 5 november 2017
Locatie: 
Koksijde, aan de Vlaamse westkust

Foto: Danny Laps

Ben je als natuurfotograaf al elk jaar een bos ingedoken om de herfst in beeld te brengen? Dan is het hoog tijd om daar eens verandering in te brengen en nu naar de kust te trekken! Tijdens het najaar zijn de duinen en het strand verrassend veelzijdig! Op zondag 5 november organiseren Landschap vzw en natuurfotograaf Danny Laps daarom een fotoworkshop 'Najaar in het duin' in Koksijde.

Deze workshop starten we in de duinen. We fotograferen er duinlandschappen, zandstructuren, herfstkleuren en planten. Tegelijk ontdek je hoe rijk dit biotoop is. Je had wellicht nooit gedacht dat er zoveel verschillende paddenstoelen in het duinzand groeien. We gaan zeker op zoek naar het zandtulpje; de kans is bijzonder groot dat we het vinden. Danny Laps begeleidt je met veel enthousiasme tijdens deze workshop. Hij laat je zoveel mogelijk in het duin ontdekken en op een creatieve manier fotograferen.

In de duinen doen we vooral aan macro- en landschapsfotografie. Naarmate het later wordt, stappen we verder door richting strand. We stellen ons op bij de ideale plek om de zee te fotograferen. De flauwe, klassieke zonsondergang slaan we over. Je zal leren er iets origineels mee te doen! Als de zon helemaal weg is, experimenteren we nog met lange sluitertijden.

Voor wie? Deze workshop is bestemd voor de veelzijdige fotograaf die zich verder wil bekwamen in macrofotografie, landschapsfotografie en creatieve fotografie. We behandelen dus meerdere onderwerpen, waardoor je absoluut wat zal opsteken.

Locatie: de workshop vindt plaats in Koksijde, aan de Vlaamse westkust. Je ontvangt vooraf een document met alle praktische info.

Tijd: 13u30 tot 17u30

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Prijs: de normale prijs van deze workshop is 66 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen 60 euro. Nog geen lid? Snel naar deze pagina! Meld je aan als lid, en je kan meteen aan ledentarief inschrijven voor de workshop. In de prijs van de workshop zijn een hapje en drankje inbegrepen, om alles succesvol te doorstaan...

Inschrijven: via het tabblad 'aanmelden' op deze link. Nadat je bent aangemeld, krijg je een uitnodiging om het deelnamegeld over te maken. Zodra dat gebeurd is, ben je definitief ingeschreven. Vallen de weersomstandigheen heel erg tegen, dan wordt tijdig beslist om de workshop uit te stellen of te annuleren. In dat geval wordt jouw deelnamegeld gewoon terugbetaald (tenzij je inschrijft voor de nieuwe datum). Opgelet: deze workshop kan ook doorgaan bij regenachtig weer. Dat kan zelfs een meerwaarde vormen voor je foto’s. Uiteraard moeten de omstandigheden aangenaam blijven, anders wordt er geannuleerd.

Meebrengen:

  • Compactcamera met macrofunctie / systeemcamera / reflexcamera
  • Macrolens / standaardlens / lichte telelens
  • Statief (nodig voor macrofotografie) / rijstzak (nodig voor macrofotografie)
  • Niet noodzakelijk maar wel bruikbaar: reflectiescherm, filters (polarisatie / grijsverloop / ND filter), blaasbalgje
  • Buitenkledij, aangepast aan de weersomstandigheden. De wandelafstanden zijn heel beperkt, dus lichte schoenen volstaan. Tip: hogere schoenen houden het zand buiten...
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg