Hertenbronst in Weerterbos

Datum: 
zaterdag, 23 september 2017
Locatie: 
Om 12u (einde om 16u) of om 16u30 (einde om 20u) aan de Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, NL-6031 LE Nederweert

Foto: Jef Pauwels

Beleef de hertenbronst tegen het prachtige decor van het Weerterbos, bij de Belgisch-Nederlandse grens in Limburg. Vanaf half september gaan mannelijke edelherten 'burlen' en gevechten houden om de hindes te imponeren. Zo willen ze het alleenrecht op de voortplanting opeisen. Vanop de fraaie uitkijktoren hebben we een mooi uitzicht op het strijdtoneel. Tijdens de namiddagwandeling verkennen we het hele natuurgebied en zien we zo goed als zeker al edelherten; ‘s avonds maken we een iets kortere wandeling met extra focus op de bronst en het geburl. Wie in de namiddag deelneemt aan de geleide wandeling, kan nadien terecht in de taverne en eventueel later op de avond op eigen initiatief nog even het gebied intrekken; je kent dan al de weg...

Afspraak: om 12u (einde om 16u) of om 16u30 (einde om 20u) aan taverne-restaurant Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, NL-6031 LE Nederweert.

Deelname: 5 euro p.p. of 10 euro per gezin (per excursie) voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen een toeslag van 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin. Nog geen lid? Ontdek hier de talloze ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van het ledenvoordeel voor deze activiteit!

Inschrijven: via activiteiten@landschapvzw.be

Meer info: +32(0)495-32 53 30

Deze activiteit wordt herhaald op zaterdag 30 september. Zie verderop in de activiteitenkalender.

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg