Orchideeën kijken in De Westhoek

Datum: 
zondag, 16 juni 2019
Locatie: 
Afspraak om 10u aan het infohuisje, einde Schuilhavenlaan, verlengde van de Dynastielaan in BE-8660 De Panne. Einde rond 13u.

Moeraswespenorchissen - foto: Nico van Kappel

Het duinenreservaat De Westhoek in De Panne staat bekend om zijn weidse panorama’s en indrukwekkende zandverstuivingen. Maar in juni zijn het toch vooral de duingraslanden en -valleien boordevol orchideeën die de aandacht trekken. Je vindt hier duizenden vleeskleurige orchissen, rietorchissen en moeraswespenorchissen, naast een aantal nog veel zeldzamere soorten. Verder garanderen we talloze andere bijzondere duinplanten zoals zomerbitterling, rond wintergroen, stijve ogentroost en duinviooltje. En we proberen de kleine parelmoervlinder in het vizier te krijgen.

Afspraak: om 10u aan het infohuisje, einde Schuilhavenlaan, verlengde van de Dynastielaan in BE-8660 De Panne. Einde rond 13u.

Deelname: gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek dan hier alle ledenvoordelen, word lid en neem gratis deel aan deze geleide wandeling (het ledenvoordeel geldt voor het hele gezin). Vooraf aanmelden om deel te nemen is niet nodig.

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg