Orchideeën kijken in Silsombos

Datum: 
zondag, 18 juni 2017
Locatie: 
Afspraak om 14u aan het bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, BE-3071 Erps-Kwerps, deelgemeente van Kortenberg. Einde rond 16u30.

Foto: Ewoud l'Amiral

Op de grens van Kampenhout en Kortenberg is het Silsombos een verrassende groene enclave in het dichtbevolkte gebied tussen Brussel en Leuven. Wandelaars komen hier in elk seizoen genieten van de natuurpracht: moerassen, loofbossen en graslanden vol orchideeën. De landende vliegtuigen van Brussels Airport moet je er soms wel bij nemen…

Vanaf mei tot ver in de zomer zijn de graslanden in het Silsombos heuse pareltjes. Echte koekoeksbloem, margriet, knolsteenbreek, vergeet-me-nietje en ratelaar vormen een bont boeket. Maar het zijn vooral de duizenden orchideeën die de show stelen. Naast massa’s bosorchissen vind je hier ook de bijenorchis. Op 18 juni zijn de orchideeën op het hoogtepunt van hun bloei. Onder leiding van de conservator van Natuurpunt gaan we op verkenning!

Afspraak: om 14u aan het bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, BE-3071 Erps-Kwerps, deelgemeente van Kortenberg. Einde rond 16u30.

Deelname: gratis voor leden en nieuwe leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen een bijdrage van 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek dan hier alle ledenvoordelen! Vooraf inschrijven voor de wandeling is NIET nodig.

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg