Start cursus natuurfotografie met Jürgen de Witte in Brugge

Datum: 
donderdag, 6 april 2017
Locatie: 
Domein Beisbroek, Zeeweg 96, BE-8200 Sint-Andries (Brugge)

Foto: Jürgen de Witte

In het voorjaar van 2017 organiseren Landschap vzw en natuurfotograaf Jürgen de Witte een complete basiscursus natuurfotografie in Brugge. Deze 7-delige cursus is ideaal voor mensen die nog niet lang bezig zijn met fotografie maar wel gebeten zijn door de microbe. Maar ook wie al langer fotografeert en zijn fotografie naar een hoger niveau wil tillen, komt aan z'n trekken.

Wil je eindelijk wel eens weten waar al die getallen en afkortingen op je camera voor staan, hoe je je onderwerp eigenlijk losmaakt van de achtergrond of waarom een compositie nu zo belangrijk is voor een foto… Deze cursus loodst je, stap voor stap, door de wereld van de fotografie, in een kleine, gezellige groep. Om alles nog duidelijker te maken, gaan we ook enkele malen het veld in om de theorie in de praktijk te brengen.

Toplocatie

De 4 theorielessen worden gegeven op donderdagavonden in het leslokaal van het fraaie Domein Beisbroek, Zeeweg 96, BE-8200 Sint-Andries (Brugge). Beisbroek ligt in het bosrijke gebied aan de zuidkant van Brugge. Dit 98 ha grote kasteeldomein bestaat uit een mozaïek van loof- en naaldbos, weiden en akkers, doorsneden door statige beukendreven. Een stukje hei herinnert aan het woeste verleden van deze zandige streek. Centraal in het domein staat het kasteel Beisbroek waarin het Natuurcentrum en de Volkssterrenwacht gehuisvest zijn. Meer info over Beisbroek vind je hier.

In de wijde omgeving van Brugge liggen nog tal van andere aantrekkelijke natuurgebieden. Voor de 3 praktijklessen (op zaterdag en zondag) hebben we dus een zee van mogelijkheden.

Cursusinhoud

DEEL 1 - UITRUSTING

– camera
– objectieven
– ondersteuning
– fototassen

DEEL 2 - TECHNIEK

SLUITERTIJD
– lichtmeter begrijpen
– moeilijkheden
– belichtingscompensatie
– tips

DIAFRAGMA
– controle over belichting
– wat is het?
– controle over scherptediepte
– bepaal de scherptediepte
– tips

ISO WAARDE
– wat is het?
– studiotest
– tips

DEEL 3 - COMPOSITIE

– links naar rechts
– staand of liggend
– horizontaal of verticaal
– weerspiegeling

GEOMETRIE
– fotografische wiskunde
– regel van derden
– dieptewerking

Programma

De cursus bestaat uit 4 theorielessen op donderdagavonden (van 19u30 tot 22u) en 3 praktijklessen in het veld op zaterdag en zondag (uren zie hieronder).

Theorie 1 – donderdag 6 april (19u30 - 22u)

Praktijk 1 – zaterdag 8 april (9u - 12u)

Theorie 2 – donderdag 27 april (19u30 - 22u)

Praktijk 2 – zaterdag 29 april (5u45 - 09u30)

Theorie 3 – donderdag 1 juni (19u30 - 22u)

Praktijk 3 – zondag 4 juni (9u - 12u)

Theorie 4 – donderdag 15 juni (19u30 - 22u)

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil halen uit de natuurfotografie. In basis maakt het niet uit waar je interesse ligt (bijvoorbeeld landschapsfotografie of macro). De cursus wordt zo breed mogelijk opgezet, waardoor de theorie voor iedere vorm toe te passen is. Je dient wel een spiegelreflex- of systeemcamera te bezitten.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Prijs: De normale prijs voor deze cursus is 300 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen dus 270 euro! Koffie, thee en water tijdens de theorielessen zijn inbegrepen. Ook een cursusboek is inbegrepen in de prijs. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op de cursus. Het lidgeld van Landschap vzw bedraagt slechts 22 euro; met een korting van 30 euro op de cursus verdien je het lidgeld dus meteen terug!

Inschrijven: aanmelden via info@jurgendewitte.be. Neem alvast een kijkje op de website van Jürgen (rubrieken 'landschap' en 'natuur') en op de facebookpagina van Jürgen. Ben je lid of nieuw lid van Landschap vzw, dan heb je dus recht op korting. Vermeld wel even je lidnummer bij inschrijving! Als je pas lid bent geworden, vraag je snel even een mailbevestiging van je nieuwe lidmaatschap bij info@landschapvzw.be.

Goed om weten:

  • Landschap vzw organiseert gelijkaardige cursussen - met andere lesgevers - ook in Kalmthout en Willebroek, allemaal in het voorjaar van 2017. Zie elders in de activiteitenkalender.
  • In de toekomst zullen we verdiepende workshops aanbieden die verder bouwen op de basiscursus.
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg