Vogels kijken in de Bourgoyen

Datum: 
zondag, 24 november 2019
Locatie: 
Afspraak om 14u aan Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, BE-9030 Mariakerke (Gent). Einde om 17u.

Aan de rand van Gent ligt het stedelijk natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, een groene oase van ruim 200 hectare. Het open landschap, onderdeel van de Leievallei, bestaat uit overblijfselen van een middeleeuws graslandencomplex – ‘meersen’ –, doorsneden met grachten en sloten.

De Bourgoyen genieten vooral faam als overwinteringsgebied voor duizenden water- en waadvogels. De langdurige overstromingen in de winter maken het gebied uitzonderlijk aantrekkelijk voor onder meer eenden en steltlopers. De talrijkste soorten zijn smient, meerkoet, waterhoen, wilde eend, wintertaling en slobeend. Verder overwinteren hier pijlstaarten, krakeenden, tafeleenden en kuifeenden.

Afspraak: om 14u aan Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, BE-9030 Mariakerke (Gent). Einde om 17u.

Deelname: gratis voor (nieuwe) leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven is niet nodig.

Ledenvoordeel

Het lidmaatschap van Landschap vzw is een gezinslidmaatschap. De ledenvoordelen gelden voor alle leden van een gezin (maximaal twee volwassenen + kinderen).

Nog geen lid? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van het ledenvoordeel voor deze uitstap. Je kan het lidmaatschap (22 euro) aankopen als ‘product’ in onze webshop.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg