Wandeling in de vallei van het Merkske en Wortel-Kolonie

Datum: 
zondag, 2 juli 2017
Locatie: 
Afspraak om 13u30 aan bezoekerscentrum De Klapekster, Kolonie 41, BE-2323 Wortel, deelgemeente van Hoogstraten. Wegwijzers volgen. Einde rond 17u.

Echte koekoeksbloem - foto: Ted van Eck

In de Antwerpse Noorderkempen, pal op de Belgisch-Nederlandse grens, liggen de vallei van het Merkske en het domein Wortel-Kolonie. Het gebied is ontzettend gevarieerd: statige dreven, heidevelden, vennen, natte weilanden, hooilanden, moerasbossen en een speels kronkelende beek in een kletsnatte vallei, je vindt het hier allemaal! Wortel is een vroegere landloperskolonie. Historische gebouwen en een landloperskerkhof midden in de bossen doen het verleden herleven. In de tijd van de Dodendraad was de landsgrens hier nog een keiharde grens, maar vandaag beheert de Vlaamse overheid zelfs bossen in Nederland. En wat helemaal bizar is: België ligt hier ten noorden van Nederland! Alle ingrediënten aanwezig voor een héél bijzondere wandeling!

Afspraak: om 13u30 aan bezoekerscentrum De Klapekster, Kolonie 41, BE-2323 Wortel, deelgemeente van Hoogstraten. Wegwijzers volgen. Einde rond 17u.

Deelname: gratis voor leden en nieuwe leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen een bijdrage van 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek dan hier alle ledenvoordelen! Vooraf inschrijven voor de wandeling is NIET nodig.

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg