Infowandeling over wolven in het leefgebied van Naya & August

Datum: 
zondag, 7 april 2019
Locatie: 
Afspraak om 14u op de parking van natuurgebied Pijnven langs de Kiefhoekstraat, BE-3940 Hechtel-Eksel
 
Begin 2018 zette voor het eerst sinds bijna twee eeuwen weer een wilde wolf poot op Vlaamse bodem. De Duitse wolvin Naya liep meer dan 1 000 kilometer door Duitsland en Nederland om uiteindelijk in Belgisch Limburg terecht te komen.
 
Daar gebeurde wat niemand voor mogelijk hield: de wolvin had het er zo naar haar zin dat ze prompt besloot om zich definitief te vestigen en te wachten op een lief. In de daaropvolgende maanden liepen twee verschillende mannetjeswolven helemaal vanuit Duitsland tot bij Naya. De eerste kandidaat – Roger – was jong en onervaren en liet zich al snel doodrijden, maar de tweede – August – is sinds augustus haar vaste partner. In maart zal Naya zwanger zijn, in mei verwachten we de eerste Vlaamse wolvenwelpen.
 
Neem deel aan de geleide wandeling in Limburgs wolvengebied en ontdek alles over deze iconische dieren!

Afspraak: om 14u op de parking van natuurgebied Pijnven langs de Kiefhoekstraat in 3940 Hechtel-Eksel. Einde omstreeks 17u.

Deelname: gratis voor leden van Landschap vzw, en dit keer speciaal ook voor lezers van Libelle. Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin. Vooraf inschrijven is niet nodig. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de talloze ledenvoordelen, word lid en neem gratis deel aan deze activiteit (met het hele gezin)! Je kan jouw lidmaatschap ook aankopen in de webshop van Landschap vzw.

Meer info: Jan Loos, +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg