Zeehondencruise op de Westerschelde

Datum: 
dinsdag, 15 augustus 2017
Locatie: 
Afspraak om 11u30 aan het Visserijmuseum Breskens, Kaai 1, 4511 RC in Breskens (NL). Einde rond 17u.

Grijze zeehonden - foto: Martin Steenhaut

Op dinsdag 15 augustus (feestdag in België) vaart de ‘zeehondenboot’ van Landschap vzw opnieuw uit. Vanuit de haven van Breskens in Zeeuws-Vlaanderen gaan we rond de middag de Westerschelde op, op zoek naar het rijke dierenleven in de monding van onze grootste rivier. We gaan niet alleen massa’s vogels spotten, we willen onderweg ook tientallen gewone én grijze zeehonden zien die uitrusten op de zandplaten. We varen ongeveer een uur en proberen de zeehonden te benaderen tot op een afstand die hen niet stoort (dat laatste staat voorop!).

Na de vaart kan je deelnemen aan een wandeling langs de buitendijkse schorren en de vogelrijke slikken, waar talloze waadvogels, eenden en sternen te zien zijn. Als de weersomstandigheden het toelaten, houden we tussen 13u15 en 14u15 een picknick op het schor, midden tussen de vogels. Een alternatief is na de vaart in Breskens blijven eten en nadien opnieuw aansluiten bij de groep.

Afspraak:

Voor de zeehondencruise: om 11u30 op de parking van Visserijmuseum Breskens, Kaai 1, 4511 RC Breskens; routebeschrijving op www.museumbreskens.nl. We varen van 12u tot 13u.

Voor de picknick: rond 13u15 op de parking bij Voorland Nummer Eén, halverwege tussen de dorpjes Hoofdplaat en Nummer Eén.

Voor de wandeling: om 14u15 op de parking bij Voorland Nummer Eén, halverwege tussen de dorpjes Hoofdplaat en Nummer Eén. Einde om 17u (of vroeger, naar keuze).

Deelname: leden 14 euro p.p., niet-leden 18 euro p.p. Voor kinderen -12jaar betaal je 9 euro. Inschrijven via activiteiten@landschapvzw.be. Graag het aantal volwassenen en kinderen vermelden in je mail. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek dan hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de korting op de zeehondencruise. Het lidmaatschap geldt voor het hele gezin (max. 2 volwassenen + kids); elk gezinslid geniet dus van de korting.

Meer info: +32(0)495-32 53 30

Meebrengen: eventueel je picknick. Gewoon schoeisel volstaat! Laarzen zijn echt overbodig. 

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg