Houffalize - B&B La Truite d'Argent (Tavigny)

Slapen bij de bevers!

Eindeloos slingerende knuppelpaden over de mooiste veengebieden, ongerepte beekvalleien en bossen die bulken van het wild: Henja en Bob hadden geen betere plek kunnen uitzoeken voor hun boshotel ‘La Truite d’Argent’ in Tavigny, een deelgemeente van Houffalize. La Roche-en Ardenne, Vielsalm, Saint-Hubert en Bastogne liggen op minder dan een uur rijden, en ook wie samen met Landschap vzw dassen of herten komt kijken op Plateau des Tailles, vindt er een prima uitvalsbasis.

Henja en Bob – Nederlanders van origine – weten wat ze willen, en dat merk je aan alles. Het resultaat is een apart, eigenwijs hotel, één waarin karakter en rust probleemloos gecombineerd worden tot een gastvrije uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Hun ‘vorige levens’ maakten ze zichtbaar in La Truite d’Argent door de bijzondere aandacht voor muziek en decoratie. Zo leeft Bob zich helemaal uit in de organisatie van de maandelijks optredens én een heus ‘Beaver-fest’ in augustus.

Er zijn in totaal negen kamers: boskamers, valleikamers en droomsuites. Alleen de twee laatste kamertypes geven je een rechtstreeks zicht op de idyllische vallei die Henja en Bob er destijds bijkochten. In die vallei vind je een beversite op 5 minuten wandelen!

Henja en Bob kozen er bewust voor om geen televisie op de kamer te plaatsen. ’s Avonds kan je dan ook genieten van een heerlijk streekgerecht in het restaurant of bijpraten bij een plaatselijk biertje in het gezellige café met houtkachel.

Wie helemaal de platgetreden paden wil verlaten, kan hier vanaf volgend jaar ook terecht in ‘cabanes’, avontuurlijke houten paalwoningen.

Kies je kamer

Het boshotel beschikt over een boskamer met douche en toilet; een boskamer met ligbad, douche en toilet; een valleikamer met ruime inloopdouche en toilet; een droomsuite (duplex) met ligbad, douche en toilet (doordeweeks alleen beschikbaar voor verblijf voor min. 2 nachten).

Een kamer boeken kan al vanaf 69 euro voor een tweepersoonskamer (inclusief ontbijt). Het ontbijt wordt geserveerd van 9u tot 10u30. Wie vroeger wenst te ontbijten, kan op eenvoudig verzoek een ontbijtpakketje meekrijgen.

La Truite d’Argent
Cetturu 1
6662 Houffalize
+32(0)61-21 99 96

info@la-truite.com
www.la-truite.com

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg