Lowland Photo Contest

Als het op natuurfotografie aankomt, barsten België en Nederland van passie en talent! Het was dan ook vanzelfsprekend dat Landschap vzw in 2015 de Lowland Photo Contest in het leven riep.

De meest prestigieuze natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen focust helemaal op natuur van bij ons. Beelden van landschappen moeten gemaakt zijn in België of Nederland. Gefotografeerde soorten moeten in België of Nederland voorkomen. Hoewel, in de categorie 'De Wereld' mag je daar dan weer helemaal van afwijken...

Elk jaar selecteert een jury van topfotografen 60 finalisten in 12 verschillende categorieën. Per categorie worden een winnaar, een runner-up en 3 highly commendeds aangeduid. De jury van de Lowland Photo Contest 2021 bestond uit Martin Steenhaut (juryvoorzitter), Johan van de Watering, Anne Van Passel, David Pattyn, Gerard Leeuw, Filip van Boven en Aagje De Doncker.

Traditiegetrouw vinden we onder de finalisten trouwens steevast een aantal absolute verrassingen. Zo eisen minder bekende - en vaak totaal onbekende - fotografen elk jaar hun plaats op tussen de usual suspects. Sommigen nieuwkomers doen dat zelfs zo overtuigend dat ze voortaan zélf tot de usual suspects voor de komende jaren gaan behoren. Kortom: iedereen die met kwaliteitsvolle, sprekende beelden komt aandraven en iedereen die de gebaande paden durft te verlaten, kan de Lowland Photo Contest winnen!

Op zaterdag 2 april 2022 vond de feestelijke bekendmaking plaats van alle winnaars van de Lowland Photo Contest 2021. Een weekend lang kon je in CC Ter Dilft in Bornem ook genieten van de heerlijke expositie van alle finalisten.

De expositie van de finalisten van de Lowland Photo Contest 2022 kan je op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 een weekend lang bewonderen tijdens het Lowland Photo Festival in CC Ter Dilft in Bornem.

Klik hier om meteen naar de website van de Lowland Photo Contest te gaan!

Alle nieuws over de Lowland Photo Contest als eerste ontvangen? Stuur dan een mailtje naar lowland@landschapvzw.be en we bezorgen jou graag onze nieuwsbrief!

 

 

 

Lowland Photographer of the Year 2021: Jeroen Kloppenburg!

 

 

 

Lowland Photo Contest 2021: alle categoriewinnaars op een rijtje

CATEGORIEWINNAAR 'ABSTRACT, COMPOSITIE & VORMEN' - Bas van Laarhoven

 

CATEGORIEWINNAAR 'ANDERE DIEREN' - Stijn Smits

 

CATEGORIEWINNAAR 'INSECTEN & KRIEBELBEESTEN' - Fabien Dubessy

 

CATEGORIEWINNAAR 'LANDSCHAP, WEER & NATUURVERSCHIJNSELEN' - Bas van Laarhoven

 

CATEGORIEWINNAAR 'MENS & NATUUR' - Jeroen Kloppenburg

 

CATEGORIEWINNAAR 'ONDER WATER' - Janny Bosman

 

CATEGORIEWINNAAR 'PLANTEN & PADDENSTOELEN' - Johan De Ridder

 

CATEGORIEWINNAAR 'VOGELS' - Iris Otte

 

CATEGORIEWINNAAR 'ZOOGDIEREN' - Douwe Schut

 

CATEGORIEWINNAAR 'DE WERELD' - Celine Jurgelevicus    

 

CATEGORIEWINNAAR 'JEUGD' - Gersom Barendregt

 

CATEGORIEWINNAAR 'PORTFOLIO' - Pieter-Jan D'Hondt