Praktisch

Openingstijden


Exposities natuurfotografie tijdens het Lowland Photo Festival - GRATIS TOEGANG!
Genieten van de tentoonstellingen natuurfotografie doe je helemaal gratis! De exposities zijn op zaterdag 7 & op zondag 8 december 2024 te bezoeken van 8u tot 17u30.

Natuur- en fotografiebeurs tijdens het Lowland Photo Festival - GRATIS TOEGANG!
De natuur- en fotografiebeurs is dagelijks te bezoeken van 9u tot 18u. De toegang tot de beurs en het dagvullend programma van seminars aangeboden door onze standhouders is helemaal gratis!

Lezingen schouwburgzaal tijdens het Lowland Photo Festival - TICKETS VIA ONZE WEBSHOP
De deuren gaan dagelijks al om 8u open, het lezingenprogramma start elke dag omstreeks 9u15 en eindigt omstreeks 17u30.

Unieke natuurfilms tijdens het Lowland Photo Festival - TICKETS VIA ONZE WEBSHOP
's Avonds kan je in de schouwburgzaal heerlijk genieten van de meest exclusieve filmvoorstellingen! 

Op dit moment timmeren we nog aan een wervelende programmatie van de natuurfilms en de lezingen.

Hou onze website en social media in de gaten of teken in op onze Lowland-nieuwsbrief. Zo ontdek jij als eerste welke natuurfotografen jou beslist enkele kippenvelmomenten zullen bezorgen! 

Tickets voor het Lowland Photo Festival zijn al te koop! Klik hier om meteen jouw ticket voor het lezingenprogramma van het Lowland Photo Festival 2024 te bemachtigen!

 

Plaats van afspraak

We verwelkomen we jou in het prachtige cultuurcentrum dat dankzij de heldere, hedendaagse architectuur baadt in het licht. Een weekend lang wordt CC Ter Dilft hét speelterrein voor iedereen die houdt van natuurfotografie!

 
 
Bereikbaarheid & parking

De centrale ligging zorgt ervoor dat CC Ter Dilft vlot bereikbaar is. Je vindt Ter Dilft aan de Sint-Amandsesteenweg 41-43 in BE-2880 Bornem (25 kilometer ten zuiden van Antwerpen).

Probeer niet te parkeren op de parking van CC Ter Dilft, die staat namelijk binnen de kortste keren vol.

Vermijd nodeloos rondjes rijden en kies meteen voor één van de gratis publieke parking op wandelafstand van het cultuurcentrum. Samen zijn ze goed voor meer dan 700 gratis parkeerplaatsen:

Parking Breeven (Barelstraat 111, BE-2880 Bornem)
Parking Achterweide (Achterweidestraat 4, BE-2880 Bornem)
Parking Abdij (Kloosterstraat 71, BE-2880 Bornem)

BEREIKBAARHEID MET DE WAGEN
Vanuit Antwerpen
Je volgt de E17 richting Gent en kiest voor afrit Sint-Niklaas/Temse. Deze afrit volg je richting Temse. Je rijdt over de Scheldebrug, vanaf de derde verkeerslichten na de brug volg je de wegwijzers naar Bornem-centrum en het cultuurcentrum. Vanaf Antwerpen kan je ook kiezen voor de A12 richting Brussel. Bij afrit Puurs/Dendermonde/Sint-Niklaas/Temse verlaat je de A12. Je blijft richting Sint-Niklaas rijden. Aan de eerste verkeerslichten na McDonalds (aan je linkerkant), sla je linksaf. Je blijft rechtdoor rijden en volgt de wegwijzers naar CC Ter Dilft.
 
Vanuit Brussel
Je neemt de A12 (richting Antwerpen via Boom), afrit Puurs/Dendermonde/Sint-Niklaas/Temse. Je blijft richting Sint-Niklaas rijden. Aan de eerste verkeerslichten na McDonalds (aan je linkerkant), sla je linksaf. Je blijft rechtdoor rijden en volgt de wegwijzers naar CC Ter Dilft.
 
Vanuit Gent
Je neemt de E17 richting Antwerpen, afrit Sint-Niklaas/Temse. Deze afrit volg je richting Temse. Je rijdt over de Scheldebrug, vanaf de derde verkeerslichten na de brug volg je de wegwijzers naar Bornem-centrum en het cultuurcentrum.
 
BEREIKBAARHEID MET HET OPENBAAR VERVOER
Het treinstation van Bornem bevindt zich op amper 10 minuten wandelen van CC Ter Dilft. Er zijn regelmatige verbindingen met alle grote treinstations. Check www.nmbs.be voor de actuele dienstregeling vanuit jouw dichtstbijzijnde treinstation.
 
 
 
Ontdek het Lowland Café tijdens het Lowland Photo Festival!
 
 
Het Lowland Photo Festival, dat is niet alleen heerlijk genieten van lezingen, exposities en de fotografiebeurs maar vooral ook de uitgelezen plek om andere fotografen te ontmoeten of fotomaatjes terug te zien! Niets gezelligers toch dan een praatje maken bij een hapje en een drankje? Van de allereerste koffie op zaterdagochtend tot het afsluitende drankje op zondagavond: een weekend lang legt ons cateringteam jou in de watten! 
 
 
 
 
Wandelen tussen wielen & kastelen

 
Dat de allereerste editie ooit van het Lowland Photo Festival plaatsvond in CC Ter Dilft in Bornem, was allerminst toeval. We hebben dan ook ons hart verloren aan deze groene regio middenin het Scheldeland!
 
Zo geniet je er niet alleen van de rijke Scheldeschorren, een veerboot dropt natuurliefhebbers ook op de prachtige, vogelrijke natuurgebieden van het Noordelijk en Zuidelijk Eiland. Fietsend en wandelend kan je ook de talloze 'wielen' ontdekken in Bornem. Waterplassen die stuk voor stuk stille getuigen zijn van de krachtige dijkdoorbraken tijdens enorme overstromingen. Vandaag zijn het oases van rust waar je ontelbare planten en dieren kan spotten.
 
Voor een streepje cultuur onderweg tekenen de talloze herinneringen aan de Groote Oorlog. Adembenemende kastelen als het Kasteel d'Ursel en het kasteel Marnix van Sint-Aldegonde geven extra grandeur aan een tochtje doorheen Bornem.
 
Zin om er een mooie meerdaagse van te maken? Je ontdekt alle overnachtingsmogelijkheden in de buurt, wandelingen en fietstochten, natuurgebieden en historische bezienswaardigheden op de website van Toerisme Scheldeland! Klik hier om naar hun website te gaan.
 
 

 

Ontdek het lezingenprogramma
Kom alles te weten over onze sprekers
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Heerlijk wegdromen bij de mooiste natuurfilms? Ontdek onze verrassende filmprogrammatie!
Lees meer over de natuur- & fotografiebeurs
Exposities natuurfotografie met onder andere de finalisten van de Lowland Photo Contest
Neem deel aan onze Lowland Photo Contest, de grootste natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen!
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be.
Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

Ons lezingenprogramma is altijd onder voorbehoud want onderhevig aan externe factoren die gelden als overmacht zoals ziekte, gecancelde vluchten etc.

   

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg