Praktisch

Openingstijden

Afspraak op zaterdag 11 december en zondag 12 december 2021 voor de zevende editie van het Lowland Photo Festival, het fijnste internationale natuurfotografiefestival van de Lage Landen!

De deuren gaan dagelijks al om 8u open, het lezingenprogramma start elke dag omstreeks 9u15 en eindigt omstreeks 17u30. Het gedetailleerde uurschema wordt later bekendgemaakt. Het overzicht van alle sprekers per dag is bijna helemaal rond, tickets voor het lezingenprogramma zijn dus al te koop! Klik hier om meteen jouw ticket voor het lezingenprogramma van het Lowland Photo Festival 2021 te bemachtigen!

De natuur- en fotografiebeurs én de exposities natuurfotografie zijn dagelijks te bezoeken van 9u tot 18u. De toegangsprijs voor de natuur- en fotografiebeurs, inclusief toegang tot het dagvullend programma seminars aangeboden door onze standhouders, bedraagt 3 euro per persoon. Tickets voor de natuur- en fotografiebeurs zijn niet online verkrijgbaar maar uitsluitend te koop aan het onthaal van het Lowland Photo Festival op zaterdagochtend 11 december en zondagochtend 12 december - telkens vanaf 8u. Genieten van de tentoonstellingen natuurfotografie doe je helemaal gratis!

 

 

Plaats van afspraak

Fans van het eerste uur herinneren zich vast nog de allereerste editie van het Lowland Photo Festival in CC Ter Dilft in Bornem. Toen bleek dat het cultuurcentrum met de grond gelijk gemaakt zou worden om plaats te maken voor een gloednieuw gebouw, verhuisde het Lowland Photo Festival in 2015 noodgedwongen naar Kinepolis Antwerpen. 

Nu Ter Dilft eindelijk uit de steigers is, verwelkomen we jou bijzonder graag in het prachtige cultuurcentrum dat dankzij de heldere, hedendaagse architectuur baadt in het licht. Een weekend lang wordt CC Ter Dilft hét speelterrein voor iedereen die houdt van natuurfotografie!

Goed om weten: waar Kinepolis 700 zitjes telde (die vorig jaar uitverkocht waren), telt de schouwburg van CC Ter Dilft 500 zitjes. Kortom: niet twijfelen om jouw ticket voor deze editie te bestellen!
 
 
 
Bereikbaarheid & parking

De centrale ligging zorgt ervoor dat CC Ter Dilft vlot bereikbaar is. Je vindt Ter Dilft aan de Sint-Amandsesteenweg 41-43 in BE-2880 Bornem (25 kilometer ten zuiden van Antwerpen).

BEREIKBAARHEID MET DE WAGEN
Vanuit Antwerpen
Je volgt de E17 richting Gent en kiest voor afrit Sint-Niklaas/Temse. Deze afrit volg je richting Temse. Je rijdt over de Scheldebrug, vanaf de derde verkeerslichten na de brug volg je de wegwijzers naar Bornem-centrum en het cultuurcentrum. Vanaf Antwerpen kan je ook kiezen voor de A12 richting Brussel. Bij afrit Puurs/Dendermonde/Sint-Niklaas/Temse verlaat je de A12. Je blijft richting Sint-Niklaas rijden. Aan de eerste verkeerslichten na McDonalds (aan je linkerkant), sla je linksaf. Je blijft rechtdoor rijden en volgt de wegwijzers naar CC Ter Dilft.
 
Vanuit Brussel
Je neemt de A12 (richting Antwerpen via Boom), afrit Puurs/Dendermonde/Sint-Niklaas/Temse. Je blijft richting Sint-Niklaas rijden. Aan de eerste verkeerslichten na McDonalds (aan je linkerkant), sla je linksaf. Je blijft rechtdoor rijden en volgt de wegwijzers naar CC Ter Dilft.
 
Vanuit Gent
Je neemt de E17 richting Antwerpen, afrit Sint-Niklaas/Temse. Deze afrit volg je richting Temse. Je rijdt over de Scheldebrug, vanaf de derde verkeerslichten na de brug volg je de wegwijzers naar Bornem-centrum en het cultuurcentrum.
 
GRATIS PARKINGS
CC Ter Dilft beschikt over een gratis parking (120 plaatsen), toegankelijk via de Absveldstraat ter hoogte van huisnummer 37.
Op wandelafstand van CC Ter Dilft vind je ook drie publieke parkings, goed voor meer dan 700 gratis parkeerplaatsen!
Parking Breeven (Barelstraat 111, BE-2880 Bornem)
Parking Achterweide (Achterweidestraat 4, BE-2880 Bornem)
Parking Abdij (Kloosterstraat 71, BE-2880 Bornem)
 
BEREIKBAARHEID MET HET OPENBAAR VERVOER
Het treinstation van Bornem bevindt zich op amper 10 minuten wandelen van CC Ter Dilft. Er zijn regelmatige verbindingen met alle grote treinstations. Check www.nmbs.be voor de actuele dienstregeling vanuit jouw dichtstbijzijnde treinstation.
 
 
 
Ontdek de Lowland Food Market!
 
 
Het Lowland Photo Festival, dat is niet alleen heerlijk genieten van lezingen, exposities en de fotografiebeurs maar vooral ook de uitgelezen plek om andere fotografen te ontmoeten of fotomaatjes terug te zien! Niets gezelligers toch dan een praatje maken bij een hapje en een drankje? Van de allereerste koffie op zaterdagochtend tot het afsluitende drankje op zondagavond: een weekend lang legt ons cateringteam jou in de watten! 
 
Er is niet alleen het hippe Lowland-café in het cultuurcentrum, we toveren het plein voor het cultuurcentrum ook om tot een stemmige food market waar liefhebbers van zowel zoet als zout, vlees of veggie hun hart kunnen ophalen aan één van de foodtrucks met binnen- en buitenlandse lekkernijen.
 
 
 
Wandelen tussen wielen & kastelen

 
Dat de allereerste editie ooit van het Lowland Photo Festival plaatsvond in CC Ter Dilft in Bornem, was allerminst toeval. We hebben dan ook ons hart verloren aan deze groene regio middenin het Scheldeland!
 
Zo geniet je er niet alleen van de rijke Scheldeschorren, een veerboot dropt natuurliefhebbers ook op de prachtige, vogelrijke natuurgebieden van het Noordelijk en Zuidelijk Eiland. Fietsend en wandelend kan je ook de talloze 'wielen' ontdekken in Bornem. Waterplassen die stuk voor stuk stille getuigen zijn van de krachtige dijkdoorbraken tijdens enorme overstromingen. Vandaag zijn het oases van rust waar je ontelbare planten en dieren kan spotten.
 
Voor een streepje cultuur onderweg tekenen de talloze herinneringen aan de Groote Oorlog. Adembenemende kastelen als het Kasteel d'Ursel en het kasteel Marnix van Sint-Aldegonde geven extra grandeur aan een tochtje doorheen Bornem.
 
Zin om er een mooie meerdaagse van te maken? Je ontdekt alle overnachtingsmogelijkheden in de buurt, wandelingen en fietstochten, natuurgebieden en historische bezienswaardigheden op de website van Toerisme Scheldeland! Klik hier om naar hun website te gaan.
 
 
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg