Boomleeuweriken in De Keiheuvel

Datum: 
zondag, 20 maart 2022
Locatie: 
Afspraak om 13u op de parking van taverne De Kei, bij het vliegveld, 17de Esc. Licht Vliegwezenlaan 8, BE-2490 Balen. Einde om 17u.

De Keiheuvel in Balen is een typisch Kempens stuifzandgebied. Grote delen van De Keiheuvel zijn in het verleden beplant met monotone naaldbossen of worden intensief gebruikt voor recreatie. Alleen in het oostelijk deel van het gebied zijn de typische stuifduinen nog relatief intact.

In het natuurgebied broedt de boomleeuwerik, een vogelsoort die overal sterk bedreigd is. Al vroeg in het voorjaar keert de boomleeuwerik uit zijn overwinteringsgebieden terug om in De Keiheuvel zijn prachtige zang ten beste te geven.

Tijdens deze wandeling op zondag 20 maart bezoeken we ook De Most en De Vennen, moerassige natuurgebieden langs de bovenloop van de Grote Nete en haar zijbeken.

Afspraak: om 13u op de parking van taverne De Kei, bij het vliegveld, 17de Esc. Licht Vliegwezenlaan 8, BE-2490 Balen. Einde om 17u.

Deelname: gratis voor leden en nieuwe leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Lid worden? Kijk snel hier of schrijf je meteen in als lid.

INSCHRIJVEN: verplicht vooraf aanmelden via een mail naar activiteiten@landschapvzw.be, met vermelding van het aantal deelnemers en of die lid of geen lid zijn. Alleen zo kunnen we het correcte aantal gidsen voorzien om de groepen beperkt te houden. 

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg