Bever

Welkom bever!

Bevers samen op verkenning

Na een afwezigheid van ruim anderhalve eeuw werden in Nederland opnieuw bevers in de wilde natuur uitgezet vanaf 1988. Tien jaar later gebeurde hetzelfde in de Belgische Ardennen en in Waals-Brabant, en sindsdien rukken ze op naar Vlaanderen. Een volwassen bever zal je niet zo snel te zien krijgen, maar omgeknaagde bomen langs onder meer de Dijle, de Maas, de Jeker en de Abeek laten er geen twijfel over bestaan: het grootste knaagdier van het noordelijk halfrond is ook bij ons terug van weggeweest! In de Ardennen doet de soort het inmiddels zó goed, dat het daar stilaan eenvoudiger wordt om de valleien op te noemen waarin nog géén bevers voorkomen.

 

Bever in LANDSCHAP - driedelige artikelreeks

Naar aanleiding van de spectaculaire comeback verscheen in ons magazine LANDSCHAP een artikelreeks over de bever, geïllustreerd met knappe, paginagrote foto's. Je kan het hele dossier onderaan deze pagina downloaden, in drie delen.

 

Op beversafari met Landschap vzw

Met de regelmaat van een klok organiseert Landschap vzw beversafari's in waterrijke gebieden, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Je vindt onze beverwandelingen in de rubriek activiteiten. Zo'n beversafari is een feest voor het hele gezin; voor de kinderen voorzien we steevast een heerlijke beverkoek en een 'officieel' beverbevet als aandenken...

 

Foto's
Downloads

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg