Roemenië: het beste van de Donaudelta i.s.m. STARLING

Datum: 
zaterdag, 18 juni 2022 tot zondag, 26 juni 2022
Locatie: 
Donaudelta, Roemenië

Vogels kijken in de Donaudelta

Met Landschap vzw naar Roemenië, dat wordt een klepper van formaat!

Roemenië is een van de enige Europese landen waar de natuur zo goed als onaangetast en de biodiversiteit torenhoog is. Het land is uitgestrekt en zit boordevol variatie: machtige bergen, eindeloze loofwouden, de rivierdelta van de Donau en de Zwarte Zee.

Een droombestemming waar het lijkt alsof je de klok soms 100 jaar terug draait. Reis met Landschap vzw en STARLING mee op deze comfortabele natuurreis op een aangenaam tempo! 


De zoutpannen van Histria, het woud van Babadag & de bergen van Mancin

Tijdens deze natuurreis trekken we naar enkele fantastische natuurgebieden nabij de Zwarte Zee. Het merencomplex van Sinoe Razelm en de zoutpannen van Histria staan garant voor adembenemende waarnemingen. Klinkende namen daarbij zijn vorkstaartplevier en kroeskoppelikaan.

Het bosareaal bij Babadag huisvest dan weer een enorme variëteit aan roofvogels waaronder de Balkansperwer en arendbuizerd. Andere specialiteiten hier zijn rouwmees, Syrische bonte specht en kleine vliegenvanger.

In en nabij de bergen van Mancin voegen we enkele oostelijke specialiteiten toe die je nergens anders in Roemenië kan vinden: de sakervalk, bonte tapuit, izabeltapuit en kleine klapekster. Als we geluk hebben, zijn ook dit jaar grote groepen roze spreeuwen aanwezig. Je merkt het, deze natuurreis begint al met een fenomenaal ornithologisch hoogtepunt!


Met de boot door de Donaudelta

We vervolgen onze reis op de Donau. Die is 2 840 km lang, ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en mondt uit in de Zwarte Zee met een delta die zich uitstrekt over meer dan vierduizend vierkante kilometer. Het impressionante watergebied is geklasseerd als Unesco-biosfeerreservaat. Het gebied is een oase van rust en biodiversiteit.

We verblijven op een hotelboot en gaan op verkenning met kleinere bootjes in een eindeloos netwerk van moerassen, broekbossen, kanalen en rietkragen. Nooit eerder zag je dergelijke aantallen reigers, ibissen, karekieten, aalscholvers, pelikanen en kiekendieven.

De eilandjes in het gebied verkennen we te voet. We gaan er op zoek naar de andere parels die dit biosfeerreservaat huisvest: bijeneters, hoppen, scharrelaars, klauwieren en roodpootvalken. De bloemenpracht, vlinders, libellen, amfibieën en reptielen maken het plaatje helemaal compleet. Zelfs de meest doorwinterde natuurliefhebber wordt tijdens deze trip vaak met verstomming geslagen.


Op het programma

18 juni (Brussel/Amsterdam via Boekarest – Tulcea)
We vliegen vanuit België of Nederland naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Van daaruit rijden we met een comfortabele bus naar Tulcea waar we inchecken in onze guesthouse.

19 juni (Tulcea – Histria – Vadu  – Tulcea)
Een dagexcursie nabij de Zwarte Zee, met onder andere een bezoek aan de historische site van Histria.

20 juni (Tulcea – Babadag  – Tulcea)
Een dagexcursie naar het woud van Babadag.

21 juni (Tulcea – Macin National Park – Tulcea)
Een dagexcursie naar het Macin National Park.

22 tot 25 juni (Tulcea – Danube Delta – Tulcea)
We verblijven vier nachten op een hotelboot en varen over de Donaudelta naar de monding en terug. Onderweg doen we geregeld uitstappen met de kleinere boot op zijkanalen en meren.

26 juni (Tulcea – Brussel/Amsterdam)
Helaas! De natuurreis zit er op. Vandaag reizen we terug huiswaarts


Drijvend hotel

In Tulcea verblijven we in een hotel. Tijdens de Donaudelta-dagen slapen we op een exclusieve hotelboot. Op de hotelboot beschikken we over tweepersoonskajuiten met een eigen douche- en toiletruimte.

Op het bovendek is er een bar- en eetruimte met airco en een open zonnedek. De kajuiten zijn gezellig en bijzonder verzorgd.

Het transport is afhankelijk van de groepsgrootte maar steeds ruim en comfortabel. We vliegen vanuit België en/ of Nederland naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. 

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs Bij gegarandeerd vertrek gaan we samen op zoek naar de beste en meest voordelige vluchten. Je kan dan kiezen om de vluchten via ons te boeken, of op eigen initiatief. Reken voor de vluchten op ongeveer 200-400 euro per persoon.


Klimaat & kledij

Roemenië heeft een gematigd landklimaat. Verwacht je aan warme tot hete dagen tijdens deze reis. Dagtemperaturen kunnen daarbij schommelen tussen 25 en 35°C. Regen of buien zijn altijd mogelijk. De Zwarte Zeekust is op zijn droogst van juni tot september, maar er kan een hoge luchtvochtigheid zijn in de delta. 

Voorzie dus kleding die je beschermt tegen de zon, en neem voldoende lagen mee voor een frisse ochtend. Stevige stapschoenen komen altijd van pas.

Foto: Starling natuurreizen

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie, zowel van vogels als van landschappen en ander levend gespuis zoals vlinders, libellen, flora, amfibieën en reptielen.

Let wel: dit is geen exclusieve fotografiereis, de focus ligt ook op waarnemen en natuurbeleving.


Prijs

De normale prijs voor deze reis is 1 790 euro per persoon op basis van verblijf in een tweepersoonskamer, maar leden van Landschap vzw krijgen 25 euro korting per gezinslid en betalen dus 1 765 euro per persoon. De prijs omvat alle maaltijden en overnachtingen, alle boottochten, drinkwater, excursies en toegangstickets voor parken, alle transport ter plaatse en verzekering garantiefonds. Niet inbegrepen in de prijs: alcoholische dranken en frisdranken, internationale vluchten en luchthaventaxen, persoonlijke uitgaven, annuleringsverzekering en reisbijstandsverzekering,

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op deze reis. Een (gezins)lidmaatschap kost maar 22 euro, en de korting van 25 euro op de reis geldt per gezinslid!

Eénpersoonsoptie: om een tweepersoonskamer alleen te gebruiken, betaal je een toeslag van 320 euro.

Overtuigd? De boeking doe je via de website van Starling.


Meer info

Jan Loos (reisleider), +32(0)495-32 53 30, info@landschapvzw.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg