Dassen kijken in de Voerstreek (VOL)

Datum: 
zaterdag, 22 juni 2024
Locatie: 
Afspraak om 19u aan het Bezoekerscentrum Voerstreek, Pley 13, BE-3798 ‘s-Gravenvoeren (kerkplein). Einde omstreeks 22u.

Foto: Marc Steichen

Op zaterdagavond 22 mei trekken we naar de bossen van de schilderachtig mooie Voerstreek in om dassen te spotten! Een wel bijzonder unieke én exclusieve natuurbelevenis want het aantal deelnemers is strikt beperkt.

Aangezien het om wilde natuur gaat, vragen we om 'stille' en donkere kledij te dragen. Geen piepende laarzen dus of fel krakende regenjassen, maar bijvoorbeeld wel een wollen trui of fleece. Vermijd schreeuwerige kleuren!

 

Ook parfum, aftershave, deodorant, insectenspray, muggenmelk, zonnecrème en allerlei andere smeersels kunnen storend zijn en kan je dus maar beter vermijden. We krijgen immers te maken met dieren die een waanzinnig goede neus hebben!

Het gebied dat we bezoeken, herbergt flink wat muggen en teken. Zorg dus bij voorkeur voor lange mouwen en een lange broek, want muggen meppen is uit den boze: als we stilzitten, moet je immers zo onbeweeglijk mogelijk blijven als je een das wil zien.

 

Kortom: deze activiteit staat of valt met de discipline van de deelnemers. Het is een oefening in stil en onbeweeglijk zijn, voeten goed optillen als we wandelen over stenige paden in de schemering, traag vorderen, en tegelijk pure natuurbeleving.

Foto: Marc Steichen

Wie over een verrekijker beschikt, doet er goed aan om die mee te nemen. Fotograferen mag, maar we kunnen geen enkele garantie geven op topbeelden. Deze activiteit is niet bedoeld of aangekondigd als fotografie-activiteit, maar soms zijn er wel opportuniteiten. Die verschillen echter erg van de ene tot de andere ‘dassenavond’.

 

Tot slot ook even vermelden dat we een paar kilometer wandelen over heuvelend terrein; hoewel deze excursie helemaal niet zwaar is, is een minimale conditie toch wel een must.

Deelname: 
25 euro p.p. voor leden of nieuwe leden van Landschap vzw, 30 euro p.p. voor niet-leden.

Ledenvoordeel

Ons lidmaatschap is een gezinslidmaatschap. De ledenkorting geldt voor alle leden van een gezin (maximaal twee volwassenen + kinderen).

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op deze activiteit. Je kan het lidmaatschap (27 euro) aankopen als ‘product’ in onze webshop. Als je het lidmaatschap mee in jouw winkelmandje stopt, mag je voor deze activiteit de optie ‘reeds lid’ kiezen!

Inschrijven:

Voor deze wandeling inschrijven doe je uitsluitend via deze link op de webshop van Landschap vzw.

Afspraak: 
om 19u aan het Bezoekerscentrum Voerstreek, Pley 13, BE-3798 ‘s-Gravenvoeren (kerkplein). Einde omstreeks 22u-22u30 (tot het donker is dus).

Meer info: 
+32(0)495-32 53 30 (Jan Loos) of activiteiten@landschapvzw.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg