Voorjaarsbloeiers in het Raspaillebos

Datum: 
zondag, 16 april 2023
Locatie: 
Afspraak om 14u aan Natuur- en milieueducatief centrum De Helix, Hoogvorst 2, BE-9506 Grimminge, deelgemeente van Geraardsbergen. Einde om 17u.

Jarenlang was de Bosberg in Geraardsbergen wereldberoemd als de laatste kuitenbijter in de Ronde van Vlaanderen. Wie de steile kasseistroken verlaat, ontdekt op de flanken van de Bosberg al gauw een sprookjesachtig bos.
De zachte welvingen van het Pajottenland, de norse hellingen van de Vlaamse Ardennen, een oogstrelend tapijt van kleurrijke voorjaarsbloeiers en een legendarische geschiedenis: het Raspaillebos heeft het allemaal!

Zoals alle oude bossen is ook het Raspaillebos niet zuinig met zijn voorjaarsflora. De beekoevers zijn in het voorjaar kleurige linten van dotterbloem, pinksterbloem en slanke sleutelbloem. In maart bloeit de wilde narcis uitbundig. Het hoogtepunt ligt evenwel in april wanneer daslook, wilde hyacint, maagdenpalm en bosanemoon een bont deken vormen van wit en blauw.

Op zondag 16 april kan je met Landschap vzw op ontdekking! Onze wandeling voert je lang glooiende weilanden, beekvalleitjes, oude knotwilgenrijen en prachtige vergezichten boordevol uitbundige voorjaarsbloeiers!Deelname

Afspraak om 14u aan Natuur- en milieueducatief centrum De Helix, Hoogvorst 2, BE-9506 Grimminge, deelgemeente van Geraardsbergen. Einde om 17u.
Het gebied kan drassig zijn, stevige wandelschoenen of laarzen zijn dus aanbevolen. Honden zijn toegelaten in het gebied.

Gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 3 euro per persoon of 6 euro per gezin. Inschrijven uitsluitend via onze webshop, zie verder.

Ledenvoordeel

Ons lidmaatschap is een gezinslidmaatschap. De ledenkorting geldt voor alle leden van een gezin (maximaal twee volwassenen + kinderen).

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op deze activiteit. Je kan het lidmaatschap (27 euro) aankopen als ‘product’ in onze webshop. Als je het lidmaatschap mee in jouw winkelmandje stopt, mag je voor deze activiteit de optie ‘reeds lid’ kiezen!

Inschrijven

Voor deze wandeling inschrijven doe je uitsluitend via deze link op de webshop van Landschap vzw.

Meer info

Jan Loos, +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg