Orchideeën kijken in De Westhoek

Datum: 
zondag, 20 juni 2021
Locatie: 
Afspraak om 10u aan het infohuisje, einde Schuilhavenlaan, verlengde van de Dynastielaan in BE-8660 De Panne. Einde rond 13u.

Rietorchis - foto: Sandy Spaenhoven

Het duinenreservaat De Westhoek in De Panne staat bekend om zijn weidse panorama’s en indrukwekkende zandverstuivingen. Maar in juni zijn het toch vooral de duingraslanden en -valleien boordevol orchideeën die de aandacht trekken. Je vindt hier duizenden vleeskleurige orchissen, rietorchissen en moeraswespenorchissen, naast een aantal nog veel zeldzamere soorten. Verder garanderen we talloze andere bijzondere duinplanten zoals zomerbitterling, rond wintergroen, stijve ogentroost en duinviooltje. En we proberen de kleine parelmoervlinder in het vizier te krijgen.

Kleine parelmoervlinder - foto: Nico van Kappel

Afspraak: om 10u aan het infohuisje, einde Schuilhavenlaan, verlengde van de Dynastielaan in BE-8660 De Panne. Einde rond 13u.

Deelname: gratis voor leden en nieuwe leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de talloze ledenvoordelen, word lid en neem gratis deel aan deze activiteit (met het hele gezin)! Je kan een lidmaatschap ook aankopen in de webshop van Landschap vzw.

INSCHRIJVEN: verplicht vooraf aanmelden via een mail naar activiteiten@landschapvzw.be, met vermelding van het aantal deelnemers en of die lid of geen lid zijn. Alleen zo kunnen we het correcte aantal gidsen voorzien om de groepen beperkt te houden en de COVID-maatregelen na te leven. Mochten (nieuwe) opgelegde COVID-beperkingen de activiteit onmogelijk maken, dan kunnen we jou ook persoonlijk verwittigen.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg