Infowandeling wolven in de Antwerpse Kempen - Muggenbergpark in Duffel

Datum: 
zondag, 4 oktober 2020
Locatie: 
Om 10u of om 14u op de parking aan de Hondiuslaan (tegenover bushalte 'Duffel Kerk') in BE-2570 Duffel
 
Opgelet, omwille van de corona-maatregelen is inschrijven verplicht! Elke gids heeft immers een beperkt aantal deelnemers mee. 
Stuur een mailtje naar activiteiten@landschapvzw.be met daarin duidelijk jouw naam, wandeling van jouw keuze (10u of 14u), het exacte aantal deelnemers en de vermelding lid of geen lid van Landschap vzw.
 
Alles weten over wolven? Neem dan op zondag 4 oktober deel aan de infowandeling van Landschap vzw en Welkom Wolf in het Muggenbergpark in Duffel!
Ben je die dag niet meer vrij? Niet getreurd want Welkom Wolf organiseert de infowandelingen ook:
 
- zondag 11 oktober in het Netepark in Herentals (klik hier voor alle info)
- zondag 18 oktober in de Bossen van Mol-Postel (
klik hier voor alle info).
- zondag 15 november in Hechtel-Eksel (klik hier voor alle info).
 
Op 21 december 2019 belden verschillende waarnemers uit Lichtaart en Lille het meldpunt Welkomwolf.be omdat ze een wolf hadden zien lopen. De dagen nadien vielen plots in Zoersel een paar dode schapen te betreuren. Ondertussen weten we dat het telkens wolvin Noëlla betrof, die was komen aanlopen via Nederland vanuit het noorden van Duitsland. Na drie nachten in Zoersel, besloot Noëlla op Kerstdag 2019 richting Balen te trekken. Nog een dag later nam ze haar intrek bij wolf August op de militaire domeinen in Limburg. Daar leeft ze nu nog steeds. De twee wolven vormen intussen een paar dat inmiddels ook al welpjes mocht verwelkomen.
 
De doortocht van Noëlla door de Antwerpse Kempen was dus niet meer dan een blitzbezoek, maar Noëlla zou niet de laatste wolf zijn die plots in de Kempen opduikt. Op 31 maart 2020 was het al opnieuw zo ver; toen werd een nieuwe zwerver gefilmd en gefotografeerd in Herentals en Wiekevorst. Kort daarna verdween het dier van de radar. Intussen is ook gebleken dat eind maart 2020 eveneens een wolf aanwezig was in Retie en in Mol. En dan hebben we het nog niet eens over de inmiddels beroemde passage van wolf Billy in onder meer Duffel, Lier, Berlaar, Grobbendonk, Lille, Vosselaar, Turnhout en Retie...
 
De wolf mag in ons land dan wel hartelijk onthaald worden door het grote publiek, tegelijk is er geen dier waarover zoveel fabels de ronde doen. Om waarheid van mythe te onderscheiden, organiseren Landschap vzw en Welkom Wolf lezingen en informatieve wandelingen over wolven en hun boeiende levenswijze. Tijdens onze infowandeling vertellen we je alles over de comeback van deze fascinerende dieren, maar we geven ook antwoorden op de vragen die op ieders lippen liggen.

Hoe herken je een wolf? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Hoe kunnen we vee en huisdieren beschermen? Kan ik nog met mijn hond gaan wandelen in het bos? Heeft de wolf een voldoende groot territorium met de natuurgebieden in de Kempense regio. En vindt de wolf voldoende voedsel in onze natuur?

Alles weten over wolven? Neem dan op zondag 4 oktober deel aan de infowandeling van Landschap vzw en Welkom Wolf in het Muggenbergpark in Duffel! Ben je die dag niet meer vrij? Niet getreurd want Welkom Wolf organiseert de infowandelingen ook op zondag 11 oktober in het Netepark in Herentals (klik hier), op zondag 18 oktober in de Bossen van Mol-Postel (klik hier) en op zondag 15 november in Hechtel-Eksel (klik hier).

Afspraak: om 10u (einde om 12u30) of om 14u (einde om 16u30) op de parking aan de Hondiuslaan (tegenover bushalte 'Duffel Kerk') in BE-2570 Duffel.

Deelname: gratis voor (nieuwe) leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Ontdek hier al onze ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van gratis deelname (met het hele gezin)! Honden even niet welkom; omwille van de social distancing willen we de ruimte rondom de gids optimaal benutten om de deelnemers te spreiden en alle beschikbare ruimte voorbehouden voor de deelnemers.

Inschrijven: opgelet, omwille van de corona-maatregelen is inschrijven verplicht! Elke gids heeft immers een beperkt aantal deelnemers mee. Stuur een mailtje naar activiteiten@landschapvzw.be met daarin duidelijk jouw naam, wandeling van jouw keuze (10u of 14u), het exacte aantal deelnemers en de vermelding lid / geen lid van Landschap vzw.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Meer wolf op www.welkomwolf.be en op de facebookpagina Welkom Wolf

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg