Infowandeling wolven in de Antwerpse Kempen - Zoersel

Datum: 
zondag, 23 februari 2020
Locatie: 
Om 10u of om 14u aan bezoekerscentrum Zoerselbos, Boshuisweg 2 in BE-2980 Zoersel.

Europese wolf - foto: Martin Steenhaut

De inwoners van Zoersel beleefden een bewogen kerstperiode toen bleek dat een wolf er meerdere dagen rondzwierf. Drie nachten op rij werd er immers een levenloos schaap aangetroffen in een weiland. Inmiddels blijkt uit DNA-analyses op de dode chapen dat er effectief een wolf in Zoersel heeft verbleven.

Uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws bij meer dan 1 000 inwoners van Zoersel en Malle bleek dat maar liefst 84 procent van de inwoners positief staat tegenover de terugkeer van de wolf. Hoewel dat een prachtig, breed draagvlak is, blijven er ook nog bijzonder veel vragen bij de inwoners - getuige daarvan de vele oproepen en mails die Welkom Wolf, het wolvenmeldpunt van Landschap vzw, mocht ontvangen.

 

De wolf mag in ons land dan wel hartelijk onthaal worden door het grote publiek, tegelijk is er geen dier waarover zoveel fabels de ronde doen. Om waarheid van mythe te onderscheiden, organiseren Landschap vzw en Welkom Wolf lezingen én geleide wandelingen over wolven en hun boeiende levenswijze. Tijdens onze infowandeling vertellen we je alles over de comeback van deze fascinerende dieren, maar we geven ook antwoorden op vragen die op ieders lippen liggen.

Hoe herken je een wolf? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Hoe kunnen we vee en huisdieren beschermen? Kan ik nog met mijn hond gaan wandelen in het bos? Heeft de wolf een voldoende groot territorium aan natuurgebieden als het Vliegveld in Malle-Zoersel, het Groot en Klein Schietveld in Brasschaat/Wuustwezel en de Kalmthoutse Heide? Vindt de wolf voldoende voedsel in de buurt zoals reeën en everzwijnen?...

Alles weten over wolven? Neem dan op zondag 23 februari deel aan de infowandeling van Landschap vzw en Welkom Wolf in Zoerselbos. Onze gidsen zijn Frederik Thoelen en Jan Loos.

Afspraak: om 10u (einde om 12u30) of om 14u (einde om 16u30) aan bezoekerscentrum Zoerselbos, Boshuisweg 2 in BE-2980 Zoersel.

Deelname: gratis voor (nieuwe) leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven is niet nodig. Ontdek hier al onze ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van gratis deelname (met het hele gezin)! Honden welkom, aan de leiband.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg