B&B La Petite Roer (Hoge Venen)Bed & Breakfast La Petite Roer is gevestigd in een oude boerderij (1781) in Sourbrodt, heerlijk rustig gelegen aan de rand van de Hoge Venen. Je loopt vanuit de 1 hectare grote tuin zó dit unieke veengebied in. Sinds september 2012 is het gevarieerde natuurgebiedje, dat achter de B&B begint, een officieel natuurreservaat. Het draagt ook de naam La Petite Roer naar het beekje dat het gebied omzoomt. Het reservaat is waardevol vanwege de veelheid aan bijzondere planten, vogels, vlinders en libellen en het is een van de stopplaatsen van kraanvogels. Er is een veelheid aan verschillende wandelingen in de directe omgeving, die je onder meer langs de beroemde wilde narcissen en wat later langs de wilde orchideeën leiden, of naar de korhoenders die in het voorjaar tijdens het baltsen soms te spotten zijn.

 

Royale kamers

De B&B heeft 3 royale kamers, elk met eigen badkamer. Er is een sfeervol salon met houtkachel, waar kaarten en routebeschrijvingen maar ook wandel-, en natuurboeken tot je beschikking staan. Bij mooi weer wordt het ontbijt in de tuin geserveerd. De maaltijden in La Petite Roer worden vers bereid, met aandacht voor biologische of lokale ingrediënten. Op het terras tussen de beide vijvers kan je in de zon of schaduw heerlijk bijkomen van je dagje Hoge Venen met een drankje, een boek en/of een verrekijker om vogels te spotten.

 

Landelijk genieten in het hart van de Hoge Venen

Bij mooi weer wordt het ontbijt op een terras in de tuin geserveerd.  Op het terras tussen de beide vijvers in, kan je in de zon of schaduw heerlijk bijkomen van een actieve dag Hoge Venen, met een drankje en een hapje, een boek en/of een verrekijker om vogels te spotten. Rode wouwen laten zich vaak zien en horen, maar ook veel kleine vogels. Als je veel geluk heb vang je een glimp op van de reeën die zich af en toe in de tuin begeven, of van vossen, steenmarters of hazen.

De maaltijden in La Petite Roer worden vers bereid, met zoveel mogelijk biologische of locale ingredienten en samengesteld in overleg met de gasten. Bij het ontbijt zijn er eitjes van eigen kippen. De zeep en douchegel voor de gasten zijn biologisch, evenals de schoonmaakmiddelen die worden gebruikt. In de tuin en op het dak van Wild Cat Cottage, het vakantiehuisje bij La Petite Roer, staan zonnepanelen. Samen met een aantal energiebesparende maatregelen moeten deze ervoor zorgen dat de B&B en de Cottage helemaal zelf voorzien in hun elektriciteit.

 

Een zee aan wandelmogelijkheden

De Nederlandstalige eigenaren Rogier en Elaine adviseren je graag over de mooiste wandelroutes en fietspaden vanaf de B&B en in de winter over langlaufloipes en skihellingen. Vriest het hard genoeg, dan wordt hun vijver een ijsbaan waar je ook als gast gebruik van kan maken.

 

Exclusieve verblijfskorting voor leden van Landschap vzw!

Speciaal voor leden van Landschap vzw heeft B&B La Petite Roer een aanbieding uitgewerkt. Als lid van Landschap vzw geniet je van 5% korting op de kamerprijs in de B&B én op de huur van de naastgelegen Wild Cat Cottage. Deze aanbieding geldt doorlopend - ook in weekends en schoolvakanties - echter niet in combinatie met andere aanbiedingen.

 

B&B La Petite Roer/ Wild Cat Cottage
Elaine Meuldijk & Rogier Pitlo
Rue du Coin du Bois 4
4950 Sourbrodt

+32 (0)80-22 82 40
+32 (0)476-05 44 86

info@petite-roer.be

www.petite-roer.be en www.wild-cat.be

 

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg