Exclusieve wolvenstage in Duitsland (VOL)

Datum: 
woensdag, 5 april 2023 tot zondag, 9 april 2023
Locatie: 
Dresden, regio Lausitz, bakermat van de Duitse wolvenpopulatie

Leer wolvendrollen herkennen!

Samen met onze partner Starling natuurreizen organiseren we een exclusieve wolvenstage in de regio Lausitz in voormalig Oost-Duitsland, ten zuidoosten van Berlijn. De Lausitz is de bakermat van de Duitse wolvenpopulatie. We mogen exclusief mee met gespecialiseerde onderzoekers in het leefgebied van de wolven. In het kielzog van het team biologen leren we deze intrigerende dieren en hun leefgebied kennen...

Absolute sterktes van deze stage

  • ALL IN
  • De allerbeste lokale gidsen en lesgevers (Engelstalig/Duitstalig) én zoogdierspecialist Frederik Thoelen als begeleider namens Landschap vzw & Starling
  • Maximaal 7 (!) deelnemers. Persoonlijke begeleiding gegarandeerd!
  • Kwalitatieve accommodatie en topkwaliteit gemeenschappelijk vervoer.
  • Twee reisdagen en drie volle dagen op stap met echte wolvenexperts.

Wolvensporen herkennen
 

 

Word jij een Wolvenexpert?

We verblijven vijf dagen in een hotel midden in het territorium van wolven. Daar worden we ondergedompeld in het leven van de wolf. We mogen exclusief mee met biologen die dag in dag uit wolven onderzoeken. Vandaar dat onze groep niet groter mag zijn. De experten nemen ons mee naar verschillende territoria van wolvenroedels. We zoeken wolvensporen en leren ze kennen en ‘lezen’. We ontdekken welke prooien een wolf najaagt en zien hoe de onderzoekers de wolven monitoren. Wie weet vinden we zelfs verse uitwerpselen. Ons ultieme doel is misschien wel een wilde wolf spotten! Daarvoor kunnen we absoluut geen garantie geven, maar als er ergens een kans is om er één te zien, dan is het wel hier.

Tussendoor krijgen we boeiende lezingen over de meest recente ontwikkelingen in het wolvenbestand.

 

Accommodatie en vervoer

We rijden per minibus naar Duitsland. De opstapplaatsen in Vlaanderen en eventueel Zuid-Nederland worden bepaald aan de hand van de woonplaats van de deelnemers. Voor onze wolvenstage logeren we midden in wolvengebied. Een gezellig driesterrenpension verzorgt onze kamers en maaltijden.

Foto: Stephan Kaasche

 

Je bent goed omringd!

Als toekomstig wolvenexpert kan je geen betere omkadering wensen: je wordt niet alleen op sleeptouw genomen door de allergrootste wolvenkenners van Europa, ook de reisbegeleider van Landschap vzw en Starling is niet aan z'n proefstuk toe. Dat is immers niemand minder dan zoogdierspecialist Frederik Thoelen. Hij was het die samen met een cameraploeg van Dieren in Nesten de allereerste wolf op Belgische bodem wist te filmen (Gedinne, Naamse Ardennen, augustus 2011). Frederik is ook de maker van een paar knappe films over potentiële wolvensnacks: bever, das,...

En last but not least: reken maar dat jouw 6 mede-cursisten even gepassioneerd zullen zijn door wolven als jijzelf. Hier is een echte wolf-squad in de maak!

 

Is deze wolvenstage iets voor jou?

Ben je onwaarschijnlijk geboeid door zoogdieren en in het bijzonder door wolven? Lijkt het je wel iets om met de echte experten op pad te gaan en van hen alles te leren over het gedrag van de wolf? Wil je een wolf in het wild ontmoeten in West-Europa? Dan is deze stage echt iets voor jou!

Foto: Stephan Kaasche

 

Klimaat en kledij

Voorzie voldoende warme en waterdichte kleding. Stevige, waterdichte stapschoenen zijn ook een must. Regen en sneeuw zijn geen uitzondering begin april, dus een warme muts, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe. 

 

Programma

  • Woensdag 5 april 2023: heenreis naar Dresden. De opstapplaatsen in Vlaanderen en Zuid-Nederland worden bepaald in functie van de woonplaatsen van de deelnemers.
  • Donderdag 6 april tot zaterdag 8 april: drie volle dagen stage onder de vleugels van échte experts. We volgen de biologen op hun dagelijkse routines. Die kunnen van dag tot dag afwijken omwille van het weer of van het gedrag van de wolven. Alle activiteiten die we in de reisomschrijving opnoemen, komen zeker aan bod.
  • Zondag 9 april: terugreis naar België/Nederland

Foto: Stephan Kaasche 

Prijs

Basisprijs: 1.370 euro voor leden van Landschap vzw, 1.395 euro voor niet-leden. In deze prijs zijn inbegrepen: vervoer met minibus heen & terug van/naar verzamelplaatsen in Vlaanderen en Zuid-Nederland, alle vervoer ter plaatse, 5 dagen/4 nachten in hotelletje in vol pension op basis van tweepersoonskamers, alle excursies en reisbegeleiding. De prijs is exclusief private aankopen en consumpties. Noteer dat leden van Landschap vzw een korting van 25 euro per persoon genieten! Nog geen lid? Ontdek hier de ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting (die geldt per persoon!) op deze reis.

Wil je een single optie (één persoon die een tweepersoonskamer alleen gebruikt), dan betaal je een toeslag van 220 euro.

 

Inschrijven

Inschrijven doe je uitsluitend via deze link op de website van Starling.

Voor meer info mag je contact nemen met Starling natuurreizen: contact@starlingreizen.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg