Nachtzwaluwen op de Kalmthoutse Heide

Datum: 
vrijdag, 5 juli 2024
Locatie: 
Afspraak om 19u30 op parking zuid, Verbindingstraat, BE-2920 Kalmthout. Einde rond 23u.

Met zijn 6 000 hectare bossen, heide, vennen en stuifduinen is het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide een absolute topper onder de natuurgebieden. Vandaag maken we een avondwandeling met aandacht voor landschap, planten, vogels en insecten. Ons ultiem doel is het waarnemen van de mysterieuze nachtzwaluw, een vogel van heide en kapvlaktes die bij ons komt broeden maar diep in Afrika de winter doorbrengt. Zodra het donker wordt, klinkt zijn ratelende ‘zang’ over de heide.

Nachtzwaluw - foto: Edouard Geelhand

Over datzelfde heidegrond kruipt 's nachts een ander speciaal diertje, de rugstreeppad. De rugstreeppad is een middelgrote pad met een droge wrattige huid en een opvallend stompe kop. De rug is geelbruin of grijsbruin met een patroon van groenige vlekken, vaak ook grote rode of roodbruine wratten. De buik is licht met vaak donkere vlekjes. We doen tijdens de wandeling ons best om deze pad met indrukwekkende ogen te vinden.

Rugstreeppad - foto: Wim Dirckx

Afspraak: Vrijdag 5 juli om 19u30 op parking zuid, Verbindingstraat, BE-2920 Kalmthout. Einde rond 23u. 

Deelname: Voor deze wandeling inschrijven doe je uitsluitend via deze link op de webshop van Landschap vzw.

Ledenvoordeel

Ons lidmaatschap is een gezinslidmaatschap. De ledenkorting geldt voor alle leden van een gezin (maximaal twee volwassenen + kinderen).

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op deze activiteit. Je kan het lidmaatschap (27 euro) aankopen als ‘product’ in onze webshop. Als je het lidmaatschap mee in jouw winkelmandje stopt, mag je voor deze activiteit de optie ‘reeds lid’ kiezen!

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg