Lowland Photo Contest

Als het op natuurfotografie aankomt, barsten België en Nederland van passie en talent! Het was dan ook vanzelfsprekend dat Landschap vzw in 2015 de Lowland Photo Contest in het leven riep.

De meest prestigieuze natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen focust helemaal op natuur van bij ons. Beelden van landschappen moeten gemaakt zijn in België of Nederland. Gefotografeerde soorten moeten in België of Nederland voorkomen. Hoewel, in de categorie 'De Wereld' mag je daar dan weer helemaal van afwijken...

Elk jaar selecteert een jury van topfotografen 60 finalisten in 12 verschillende categorieën. Per categorie worden een winnaar, een runner-up en 3 highly commendeds aangeduid. De jury van de Lowland Photo Contest 2022 bestond uit Johan van de Watering (NL), Andius Teijgeler (NL), David Pattyn (BE), Sandy Spaenhoven (BE), Thomas Van Puymbroeck (BE), Ludo Goossens (BE) en Aagje De Doncker (BE).

Traditiegetrouw vinden we onder de finalisten trouwens steevast een aantal absolute verrassingen. Zo eisen minder bekende - en vaak totaal onbekende - fotografen elk jaar hun plaats op tussen de usual suspects. Sommigen nieuwkomers doen dat zelfs zo overtuigend dat ze voortaan zélf tot de usual suspects voor de komende jaren gaan behoren. Kortom: iedereen die met kwaliteitsvolle, sprekende beelden komt aandraven en iedereen die de gebaande paden durft te verlaten, kan de Lowland Photo Contest winnen!

Neem je van 1 september tot en met 31 oktober 2023 deel aan de Lowland Photo Contest 2023? Kom dan op zaterdagmiddag 9 december 2023 zeker langs tijdens het Lowland Photo Festival. Dan vindt immers de feestelijke bekendmaking plaats van alle winnaars van de Lowland Photo Contest 2023. De expositie van de finalisten van de Lowland Photo Contest 2023 kan je een weekend lang bewonderen tijdens het Lowland Photo Festival in CC Ter Dilft in Bornem.

Klik hier om meteen naar de website van de Lowland Photo Contest te gaan!

Alle nieuws over de Lowland Photo Contest als eerste ontvangen? Stuur dan een mailtje naar lowland@landschapvzw.be en we bezorgen jou graag onze nieuwsbrief!

 

 

 

Lowland Photographer of the Year 2022: Henri van Vliet!

 

 

Lowland Photo Contest 2022: alle categoriewinnaars op een rijtje

CATEGORIEWINNAAR 'ABSTRACT, COMPOSITIE & VORMEN' - Bas van Laarhoven

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'ANDERE DIEREN' - Ronald Zimmerman

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'INSECTEN & KRIEBELBEESTEN' - Bas van Laarhoven

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'LANDSCHAP, WEER & NATUURVERSCHIJNSELEN' - Henri van Vliet

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'MENS & NATUUR' - Anja Brouwer

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'ONDER WATER' - Luc Rooman

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'PLANTEN & PADDENSTOELEN' - Tibor Litauszki

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'VOGELS' - Henri van Vliet

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'ZOOGDIEREN' - Elisa Confortini

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'DE WERELD' - Chloé Bès    

 

 

WINNAAR THEMA-CATEGORIE 2022 'WOLVEN VAN DE LAGE LANDEN' - Arjen Heeres

 

 

CATEGORIEWINNAAR 'PORTFOLIO' - Alex Pansier

 

 

 

Haal de brochure van de Lowland Photo Contest 2022 in huis!

Landschap vzw bundelde de beelden van alle finalisten in een aantrekkelijke brochure. Daarin leggen de fotografen uit hoe hun beelden tot stand kwamen. De technische gegevens staan erbij en de foto's van de categoriewinnaars worden voorzien van een stukje jurycommentaar. De afwerking van de brochure is van hoge kwaliteit.

Je haalt deze 88 pagina's tellende brochure al in huis voor 10 euro. Verzendkosten zijn inbegrepen (voor België, Nederland en de rest van Europa).

De brochure kan je eenvoudig bestellen via onze webshop, waar je trouwens ook ineens de brochures van de vorige edities kan bestellen.

Klik hier om meteen naar onze webshop te gaan.

 

 

Ontdek het lezingenprogramma
Kom alles te weten over onze sprekers
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Exposities natuurfotografie met onder andere de finalisten van de Lowland Photo Contest
Het Lowland Photo Festival praktisch - openingsuren & bereikbaarheid
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be.
Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

Ons lezingenprogramma is altijd onder voorbehoud want onderhevig aan externe factoren die gelden als overmacht zoals ziekte, gecancelde vluchten etc.

   

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg