Lowland Photo Contest 2021

UPDATE: Na het Overlegcomité van de Belgische en regionale regeringen en de bekendmaking van extra maatregelen op vrijdag 3 december, is het helaas onmogelijk geworden om het Lowland Photo Festival te laten doorgaan op 11 & 12 december 2021. Hoewel we na elk voorgaand Overlegcomité ons festival volledig heringericht hebben om telkens weer te voldoen aan de nieuwe maatregelen, moeten we nu noodgedwongen toch uitstellen.

Het Lowland Photo Festival wordt meteen verplaatst naar 10 & 11 december 2022. Alle tickets worden automatisch omgeboekt. Uiteraard blijft een zaterdagticket een zaterdagticket en een zondagticket een zondagticket. Het programma wordt volledig behouden. Mochten er toch nog wijzigingen zijn aan de inhoud, dan brengen we jou daar meteen van op de hoogte.

Voor de geplande avant-premières van de films 'La Panthère des Neiges' (Vincent Munier) en 'Lynx' (Laurent Geslin) en voor de prijsuitreiking en de tentoonstelling van de finalisten van de Lowland Photo Contest 2021 zoeken we in overleg met CC Ter Dilft een datum in het vroege voorjaar van 2022 voor een soort van 'Lowland Light'. Zodra die datum bekend is, zal die gecommuniceerd worden. Ook de filmtickets blijven gewoon geldig.

Dankjewel voor het begrip en graag tot op Lowland!

--

 

Als het op natuurfotografie aankomt barsten België en Nederland van passie en talent! Het was dan ook vanzelfsprekend dat Landschap vzw in 2015 de Lowland Photo Contest in het leven riep.

De meest prestigieuze natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen focust helemaal op natuur van bij ons. Beelden van landschappen moeten gemaakt zijn in België of Nederland. Gefotografeerde soorten moeten in België of Nederland voorkomen. Hoewel, in de categorie 'De Wereld' mag je daar dan weer helemaal van afwijken...
Er zal opnieuw ruim 25 000 euro aan prijzen verdeeld worden, in 12 verschillende categorieën.

Nog tot 31 oktober 2021 (middernacht) kan je opnieuw jouw allermooiste beelden insturen! Zo ding je niet alleen mee naar een prijs uit de forse prijzenpot ter waarde van 25 000 euro, misschien behoor je wel tot één van de finalisten of word je zelfs tot 'Lowland Photographer of the Year' gekroond! 

Uiteraard kan je tot de deadline nog altijd jouw beeldselectie aanpassen door beelden te verwijderen of net toe te voegen. Nadien gaat onze jury aan de slag. Die bestaat dit jaar uit Martin Steenhaut (juryvoorzitter), Johan van de Watering, Anne Van Passel, David Pattyn, Gerard Leeuw, Filip van Boven en Aagje De Doncker.

Traditiegetrouw vinden we onder de finalisten trouwens steevast een aantal absolute verrassingen. Zo eisen minder bekende - en vaak totaal onbekende - fotografen elk jaar hun plaats op tussen de usual suspects. Sommigen nieuwkomers doen dat zelfs zo overtuigend dat ze voortaan zélf tot de usual suspects voor de komende jaren gaan behoren. Kortom: iedereen die met kwaliteitsvolle, sprekende beelden komt aandraven en iedereen die de gebaande paden durft te verlaten, kan de Lowland Photo Contest winnen!

Neem je deel aan onze Lowland Photo Contest? Noteer dan zaterdagmiddag 11 december 2021 met stip in jouw agenda! Vanaf 12u30 worden dan in de schouwburgzaal van CC Ter Dilft (Bornem) de finalisten en de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking! Plaats van afspraak is het Lowland Photo Festival waar je overigens het hele weekend lang de prachtige expositie van alle finalisten kan bewonderen.

Het Lowland Photo Festival is mogelijk dankzij het Covid Safe Plus Ticket of coronatoegangsbewijs én mondmasker. Breng dus behalve jouw ticket ook jouw identiteitskaart, jouw coronacertificaat (volledige vaccinatie van minstens 2 weken, negatieve test van maximaal 48u oud of herstelcertificaat van niet meer dan 6 maanden oud) én mondmasker mee! Uiteraard zetten we ook zwaar in op luchtventilatie en luchtcirculatie.

Klik hier om meteen naar de website van de Lowland Photo Contest te gaan!

Alle nieuws over de Lowland Photo Contest als eerste ontvangen? Stuur dan een mailtje naar lowland@landschapvzw.be en we bezorgen jou graag onze nieuwsbrief!

 

 

Haal de brochure van de Lowland Photo Contest 2019 in huis!

Landschap vzw bundelde de beelden van alle finalisten in een aantrekkelijke brochure. Daarin leggen de fotografen uit hoe hun beelden tot stand kwamen, uiteraard mét vermelding van alle technische gegevens. Bovendien worden alle foto's van de categoriewinnaars voorzien van het jurycommentaar.

De volledige brochure - 88 bladzijden puur kijkplezier - kan besteld worden door 10 euro over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 (BIC = GKCCBEBB) van Landschap vzw met vermelding 'brochure Lowland Photo Contest 2019'. Jouw postadres - zoals bij jouw bank bekend - verschijnt automatisch op onze rekeninguittreksels. De portkosten (heel Europa) nemen wij voor onze rekening!

Ook de brochures van de vorige edities kan je trouwens nog steeds bestellen! Alle brochures kosten 10 euro per stuk, behalve de brochure van de Lowland Photo Contest 2015 die 5 euro kost.
Bestellen doe je eenvoudig door het correcte bedrag over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 (BIC = GKCCBEBB) van Landschap vzw met vermelding 'brochure Lowland Photo Contest + jaartal(len)'.

 

 

Lowland Photographer of the Year 2019: Marijn Heuts!

Met dit beeld van een beverstaart werd Marijn Heuts de winnaar in de categorie Zoogdieren. Geen knager vol in beeld, maar nog net een staart van de vermoedelijke dader die als een dief in de nacht de crime scene verlaat. Het labo-onderzoek naar de tandafdrukken zal uitsluitsel moeten brengen. Je wordt zo meegezogen in de eerste aflevering van CSI Limburg! Verdienste van de fotograaf!

Dit beeld maakt van Marijn dan ook de verdiende overall winnaar, hij draagt voortaan de felbegeerde titel 'Lowland Photographer of the Year 2019'!

 

 

Lowland Photo Contest 2019: alle categoriewinnaars op een rijtje

CATEGORIEWINNAAR 'ABSTRACT, COMPOSITIE & VORMEN' - Patrick van der Putten

 

CATEGORIEWINNAAR 'ANDERE DIEREN' - Chris Ruijter

 

CATEGORIEWINNAAR 'INSECTEN & KRIEBELBEESTEN' - Henri van Vliet

 

CATEGORIEWINNAAR 'LANDSCHAP, WEER & NATUURVERSCHIJNSELEN' - Jacob-Carl Pauw

 

CATEGORIEWINNAAR 'MENS & NATUUR' - Peter van Haastrecht

 

CATEGORIEWINNAAR 'ONDER WATER' - Luc Rooman

 

CATEGORIEWINNAAR 'PLANTEN & PADDENSTOELEN' - Danny Declercq

 

CATEGORIEWINNAAR 'VOGELS' - Rob Blanken

 

CATEGORIEWINNAAR 'ZOOGDIEREN' - Marijn Heuts

 

CATEGORIEWINNAAR 'DE WERELD' - Florian Ledoux

 

CATEGORIEWINNAAR 'JEUGD' - Ugo Di Capua

 

CATEGORIEWINNAAR 'PORTFOLIO' - Jowan Iven

 

 

Dankjewel aan onze wilde weldoeners!

Anne Van Passel Fotoreizen
B&B Ard’envie Houffalize
Bugacpuszta Lodge Hongarije
Buteo Photo Gear
Dewereldzien
Ferienhaus am Hohen Venn Powered by B&B La Petite Roer
Fifo Color Pro Lab
Foto Grobet
Glenn Vermeersch vogelfotografie
H. De Beukelaar & co: TAMRON
H. De Beukelaar & co: Hähnel
Ludo Goossens
PermaJet
PhotoSphere
Stealth Gear
Starling natuurreizen
Toeristisch Agentschap Oost-België
Wildpix Travel

 

 

 

 

Ontdek het lezingenprogramma
Kom alles te weten over onze sprekers
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Genieten van magistrale natuurfilms? Mis de avant-premières van 'La panthère des neiges' (Vincent Munier) en 'Lynx' (Laurent Geslin) niet!
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Exposities natuurfotografie met onder andere de finalisten van de Lowland Photo Contest 2021
Het Lowland Photo Festival praktisch - openingsuren & bereikbaarheid
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be.
Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

   

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg