Exposities natuurfotografie

Nog een goede reden om eens langs te lopen op het Lowland Photo Festival: onze bijzonder ruime exposities natuurfotografie die je tijdens het weekend van 9 en 10 december 2023 helemaal gratis kan bezoeken. Op zaterdag 10 december van 8u tot 19u30 - zo kan je de exposities nog bezoeken voor onze exclusieve avant-première van de film WOLF in CC Ter Dilft - en op zondag 11 december van 8u tot 18u.

Ontdek onze exposities, samen goed voor honderden heerlijke natuurbeelden om helemaal bij weg te dromen!

 

Joël Brunet
Un monde sous nos yeux

We zijn bijzonder trots met de langverwachte passage van de Franse natuurfotograaf Joël Brunet op het Lowland Photo Festival! Hij tekent niet alleen present voor een lezing in onze schouwburg op zondagnamiddag 11 december, een weekend lang kan je je eveneens vergapen aan zijn heerlijke expositie.

Joël mag gerust ‘nen echten’ genoemd worden; nog authentieker maken ze ze niet meer. Al decennialang bezwijkt hij voor de lokroep van het bos, de natuur vlakbij die zich op haar mooiste toont bij het ontwaken en het uitdoven van de dag. Een schoonheid die intense emoties oproept en die voor uitzonderlijke avonturen zorgt.
Als geen ander weet Joël die schoonheid te vatten in beelden die bulken van de sfeer – soms direct, vaker nog dromerig mysterieus. Rode draad is altijd de ontmoeting, die intrigerend spreekt uit elk beeld alsof je het moment zelf beleefde.

 

 

Lowland Photo Contest
Overzichtstentoonstelling finalisten 2022

Van 1 september tot 31 oktober 2022 kon je jouw allermooiste beelden insturen voor de Lowland Photo Contest! Beslist doen, elk jaar vinden we onder de finalisten immers een aantal absolute verrassingen. Minder bekende en zelfs totaal onbekende fotografen komen ineens hun plaats opeisen tussen de usual suspects. Sommigen nieuwkomers doen dat zo overtuigend dat ze ineens zélf tot die usual suspects voor de komende jaren gaan behoren...

Kortom, elke editie weer wordt bewezen dat iedereen deze wedstrijd kan winnen. Tenminste, als je maar met frisse en ijzersterke beelden komt aandraven én al eens de gebaande paden durft te verlaten.

Wie weet prijkt jouw beeld tussen de finalisten of volg jij wel Jeroen Kloppenburg op als Lowland Photographer of the Year! Wat onze strenge maar rechtvaardige jury ook beslist, het loont altijd meer dan de moeite om even langs onze expositie met bijna honderd beelden te struinen!

 

 

Martin Steenhaut
Night Fox
 

Waanzinnig sfeervol én orgineel!

De expo 'Night Fox' mag je beslist niet missen op het Lowland Photo Festival! De ingrediënten? Een sterk staaltje camera trapping en vooral: bakken geduld...

Ontdek het geheime en intrigerende nachtleven van de vos zoals je het nog nooit zag!

 

 

Marijn Heuts
Kleurrijk Afrika

Bij Afrika en safari denk je wellicht aan zon, warmte, en de bijbehorende felle, vrolijke kleuren. Hoe mooi ook, die kleurrijke schil leidt alleen maar de aandacht af van de minstens zo kleurrijke onderliggende essentie. Het leven op de savanne is met haar iconische bewoners en hun eindeloze strijd om te overleven al sinds het begin der tijden fascinerend (en) divers. Die tijdloze schoonheid blijft eenvoudig overeind, ook (of zelfs beter) na het wegnemen van alle kleur. De werken in deze expositie zijn net zo tijdloos. Het zijn momentopnamen die ergens in het verleden zijn vastgelegd, maar die net zo goed in het heden en hopelijk ook in de verre toekomst opnieuw en opnieuw kunnen plaatsvinden.

Wie er toch de kleuren van goudgeel gras, loodgrijze onweersluchten en verzadigde zonsopkomsten-en ondergangen bij wil bedenken, zou ook over de geur van de vochtige ochtendlucht, pas gevallen regen op de warme aarde en een niet meer zo vers kadaver moeten fantaseren. Of toch liever de geur van jouw eerste koffie ruim voor de zon opkomt, of van een knisperend kampvuur onder de eindeloze sterrenhemel? Droom er dan meteen de geluiden van lachende hyena’s, brullende leeuwen en boerende nijlpaarden bij die je in de nacht wakker maken of houden. En voel de zon branden op jouw huid, de vliegen die de kuddes volgen kriebelen in jouw gezicht, en het stof in jouw ogen, oren en tussen jouw tanden.

Afrika is veel meer dan kleur, Afrika voel je met al jouw zintuigen!

 

 

Martin Steenhaut
Colourful Guatemala

De fascinerende en ruwe natuur van Guatemala inspireerde beroepsfotograaf Martin Steenhaut om jarenlang door de jungle te trekken. Hij verkende het hele land - van vulkanen tot oerbossen - en ontmoette er talloze prachtige dieren en vogels. Een wonderlijke wereld vol kleuren, soms gevaarlijk, maar vooral uniek en zeldzaam!
 
Een land waar de natuur nog intact is en de ecosystemen gelukkig goed beschermd worden. Ideaal om als fotograaf te ontdekken! Martin gebruikte dan ook al zijn knowhow en creativiteit om tot de mooiste beelden te komen. Kom en bewonder de pracht van Guatemala in deze prachtige en kleurrijke tentoonstelling!
 

 

 

Ontdek het lezingenprogramma
Kom alles te weten over onze sprekers
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Neem deel aan onze Lowland Photo Contest, de grootste natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen!
Het Lowland Photo Festival praktisch - openingsuren & bereikbaarheid
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be.
Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

   

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg