Exposities natuurfotografie

Nog een goede reden om eens langs te lopen op het Lowland Photo Festival: onze bijzonder ruime exposities natuurfotografie die je tijdens het weekend van 11 en 12 december 2021 - telkens van 9u tot 18u - gratis kan bezoeken.

Ontdek onze exposities, samen goed voor honderden heerlijke natuurbeelden om helemaal bij weg te dromen!

 


Bond Verantwoorde Natuurfotografie
Best of BVNF

Natuurfotografie met een hart en respect voor de natuur, het is al sinds 1980 het devies van de Bond Verantwoorde Natuurfotografie (BVNF).

Uit hun waanzinnig rijke archief selecteerden ze de allermooiste beelden. Van weidse landschappen tot intieme macro, van beestige wildlife tot inspirerende vogelfotografie: variatie troef tijdens hun grootse overzichtstentoonstelling!
Bovendien is BVNF tot ver buiten de landsgrenzen bekend om de feilloze kwaliteit van hun beelden. Kortom, een expo om reikhalzend naar uit te kijken!

 

 

Joël Brunet
Un monde sous nos yeux

We zijn bijzonder trots met de langverwachte passage van de Franse natuurfotograaf Joël Brunet op het Lowland Photo Festival! Hij tekent niet alleen present voor een lezing in onze schouwburg op zondagnamiddag 12 december, een weekend lang kan je je eveneens vergapen aan zijn heerlijke expositie.

Joël mag gerust ‘nen echten’ genoemd worden; nog authentieker maken ze ze niet meer. Al decennialang bezwijkt hij voor de lokroep van het bos, de natuur vlakbij die zich op haar mooiste toont bij het ontwaken en het uitdoven van de dag. Een schoonheid die intense emoties oproept en die voor uitzonderlijke avonturen zorgt.

Als geen ander weet Joël die schoonheid te vatten in beelden die bulken van de sfeer – soms direct, vaker nog dromerig mysterieus. Rode draad is altijd de ontmoeting, die intrigerend spreekt uit elk beeld alsof je het moment zelf beleefde.

 

 

Lowland Photo Contest
Overzichtstentoonstelling finalisten 2021

Nog tot 31 oktober 2021 kan je jouw allermooiste beelden insturen voor de Lowland Photo Contest! Beslist doen, elk jaar vinden we onder de finalisten immers een aantal absolute verrassingen. Minder bekende en zelfs totaal onbekende fotografen komen ineens hun plaats opeisen tussen de usual suspects. Sommigen nieuwkomers doen dat zo overtuigend dat ze ineens zélf tot die usual suspects voor de komende jaren gaan behoren...

Kortom, elke editie weer wordt bewezen dat iedereen deze wedstrijd kan winnen. Tenminste, als je maar met frisse en ijzersterke beelden komt aandraven én al eens de gebaande paden durft te verlaten.

Wie weet prijkt jouw beeld tussen de finalisten of volg jij wel Marijn Heuts op als Lowland Photographer of the Year! Wat onze strenge maar rechtvaardige jury ook beslist, het loont altijd meer dan de moeite om even langs onze expositie met bijna honderd beelden te struinen!

 

 

Martin & Daniël Steenhaut
Fox Brothers

Brothers in arms. De term is op het lijf geschreven van de broers Martin en Daniël Steenhaut. Sinds jaar en dag delen ze immers een immense passie voor de vos. Door de seizoenen heen en elk in hun uitgesproken stijl halen ze het fotogenieke roofdier voor de lens.

Stuk voor stuk unieke ontmoetingen die helaas vaak abrupt gestaakt worden wanneer ze het pad van genadeloze jagers kruisen. Hun tentoonstelling ‘Fox Brothers’ wil dan ook meer zijn dan een parade van prachtige plaatjes, de expo hoopt vooral de weerstand tegen de vos weg te werken door een vertederend visitekaartje af te leveren.

 

Ontdek het lezingenprogramma
Kom alles te weten over onze sprekers
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Neem deel aan onze Lowland Photo Contest 2021, de grootste natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen!
Het Lowland Photo Festival praktisch - openingsuren & bereikbaarheid
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be.
Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

   

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg