Lezingenprogramma

De vierde editie van het Lowland Photo Festival belooft een weekend lang volop genieten van tientallen lezingen van de meest toonaangevende natuurfotografen uit België, Nederland en ver daarbuiten! Uiteraard komt ook tijdens deze editie natuurfotografie in al haar vormen aan bod: van macrofotografie tot luchtfotografie, van vogelfotografie tot wildlife...

In de luxueuze bioscoopzaal met knusse zetels is het niet alleen heerlijk wegdromen bij verbluffende reisverhalen, onze topsprekers doen je eveneens een heleboel fotografietips aan de hand waarmee je meteen zelf aan de slag kan. De exclusieve laserprojector van Kinepolis – waarvan er maar drie zijn in heel Europa – en een reusachtig bioscoopscherm van 23 meter breed en 10 meter hoog maken de beleving nog indrukwekkender.

Wie de voorbije edities aanwezig was tijdens het grootste natuurfotofestival van de Lage Landen weet dat deze jaarlijkse hoogdagen van de natuurfotografie een absolute must zijn! Behalve het kruim van de natuurfotografen uit Vlaanderen en Nederland maakte ook een rist internationale toppers al hun opwachting tijdens het Lowland Photo Festival. Klaus Nigge, Florian Schulz, Laurent Geslin, Bruno D'Amicis, Markus Varesvuo en Bence Maté zijn maar enkel van de grootheden die ons programma al sierden.

Ontdek wie we dit jaar voor het voetlicht plaatsen! De lijst van sprekers is nu definitief; je kan dus een overwogen keuze maken tussen zaterdag of zondag. Of veel beter nog: kom 2 dagen genieten! Heb je beslist? Bestel dan jouw ticket(s) voor de lezingen van het hoofdprogramma in de bioscoopzaal via onze webshop; luttele seconden later zit de link naar jouw gepersonaliseerde ticket(s) in jouw mailbox!

De deuren van het onthaal gaan dagelijks open om 8u00. De lezingen in de bioscoopzaal starten om 9u15. Er zijn verschillende pauzes voorzien, waaronder een lange middagpauze van 12u tot 13u45. Tijdens de pauzes kan je de grote Lowland-fotografiebeurs bezoeken en eventueel ook nog een lezing van het nevenprogramma in de seminarruimte meepikken. Het hoofdprogramma eindigt elke dag rond 17u30. Op zaterdagavond vanaf 19u30 heb je gratis toegang tot de bekendmaking van de finalisten en de prijsuitreiking van de Lowland Photo Contest 2017, inclusief de lezing van Arno ten Hoeve, onze Lowland Photographer of the Year 2016. We verwachten jou!

 

ZATERDAG 9 DECEMBER 2017

 

Johan van der Wielen (NL)
‘Reis door de nacht

 

Floris Smeets (NL)
‘Operatie Acceptatie – Vuistregels voor de wildlife-fotograaf’


 

Thierry Vanhuysse (BE)
‘Tjsernobyl, (g)rauwe emotie’


 

Tjeerd Visser (NL)
'Elke seconde telt'

 

Carole Deschuymere (BE)
‘De magie van Mana Pools’

 

Thomas Delahaye (FR)               
‘Flying & dreaming’

 

Marco Ronconi (IT)
‘Chiaroscuro’

 

Neil Aldridge (GB/SA)
'Storytelling: conservation photography'

 

ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 

Loes Belovics (NL)                       
‘Oefening baart kunst?’


 

Marc Costermans (BE)
'IJsvogel, koning van kleur'

 

Nico van Kappel (NL)                  
‘Onbekend is onbemind’


 

Mike Muizebelt (NL)                   
‘Expeditie Afrika – Op zoek naar emotie’


 

Cindy Jeannon (FR)
‘Le Vent des Rêves’


 

Hans Strand (SE)
'Best of'

 

Theo Allofs (USA)
‘Namib, desert of extremes’


 

Kom alles te weten over onze sprekers
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Exposities natuurfotografie met onder andere de finalisten van de Lowland Photo Contest 2017
Wat, waar & wanneer, het Lowland Photo Festival praktisch
Doe mee aan onze Lowland Photo Contest, de grootste natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen!
Onze vrijwilligers & partners

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be. Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg