Lezingenprogramma

UPDATE: Na het Overlegcomité van de Belgische en regionale regeringen en de bekendmaking van extra maatregelen op vrijdag 3 december, is het helaas onmogelijk geworden om het Lowland Photo Festival te laten doorgaan op 11 & 12 december 2021. Hoewel we na elk voorgaand Overlegcomité ons festival volledig heringericht hebben om telkens weer te voldoen aan de nieuwe maatregelen, moeten we nu noodgedwongen toch uitstellen.

Het Lowland Photo Festival wordt meteen verplaatst naar 10 & 11 december 2022. Alle tickets worden automatisch omgeboekt. Uiteraard blijft een zaterdagticket een zaterdagticket en een zondagticket een zondagticket. Het programma wordt volledig behouden. Mochten er toch nog wijzigingen zijn aan de inhoud, dan brengen we jou daar meteen van op de hoogte.

Voor de geplande avant-premières van de films 'La Panthère des Neiges' (Vincent Munier) en 'Lynx' (Laurent Geslin) en voor de prijsuitreiking en de tentoonstelling van de finalisten van de Lowland Photo Contest 2021 zoeken we in overleg met CC Ter Dilft een datum in het vroege voorjaar van 2022 voor een soort van 'Lowland Light'. Zodra die datum bekend is, zal die gecommuniceerd worden. Ook de filmtickets blijven gewoon geldig.

Dankjewel voor het begrip en graag tot op Lowland!

--

 

De zevende editie van het Lowland Photo Festival belooft weerom een weekend lang volop genieten van tientallen lezingen van de meest toonaangevende natuurfotografen uit België, Nederland en ver daarbuiten! Uiteraard komt ook tijdens deze editie natuurfotografie in al haar vormen aan bod: van macrofotografie tot luchtfotografie, van vogelfotografie tot wildlife...

In onze grote schouwburg met knusse theaterzitjes is het niet alleen heerlijk wegdromen bij verbluffende reisverhalen, onze topsprekers doen je eveneens een heleboel fotografietips aan de hand waarmee je meteen zelf aan de slag kan!

Wie de voorbije edities aanwezig was tijdens het grootste natuurfotofestival van de Lage Landen weet dat deze jaarlijkse hoogdagen van de natuurfotografie een absolute must zijn! Behalve het kruim van de natuurfotografen uit Vlaanderen en Nederland maakte ook een rist internationale toppers al hun opwachting tijdens het Lowland Photo Festival. Klaus Nigge, Florian Schulz, Laurent Geslin, Bruno D'Amicis, Markus Varesvuo, Theo Allofs, Neil Alldridge, Hannes Lochner, Alex Mustard, Bence Maté, Audun Rikardsen en Art Wolfe zijn maar enkelen van de internationale grootheden die ons programma al sierden.

De deuren van het onthaal openen dagelijks om 8u. De lezingen in de bioscoopzaal starten omstreeks 9u15. Het hoofdprogramma eindigt elke dag omstreeks 17u30. Er zijn verschillende pauzes voorzien, waaronder een lange middagpauze. Tijdens de pauzes kan je de Lowland-fotografiebeurs bezoeken, de exposities natuurfotografie bewonderen of nog een materiaaldemo of reisreportage meepikken in de seminarruimte op de beursvloer.

Klik hier om meteen jouw ticket voor het Lowland Photo Festival 2021 te bemachtigen!

Het Lowland Photo Festival is mogelijk dankzij het Covid Safe Plus Ticket of coronatoegangsbewijs én mondmasker. Breng dus behalve jouw ticket ook jouw identiteitskaart, jouw coronacertificaat (volledige vaccinatie van minstens 2 weken, negatieve test van maximaal 48u oud of herstelcertificaat van niet meer dan 6 maanden oud) én mondmasker mee!

Alle nieuws van het Lowland Photo Festival als eerste ontvangen? Stuur dan een mailtje naar lowland@landschapvzw.be en we bezorgen jou graag onze nieuwsbrief!

 

LEZINGENPROGRAMMA LOWLAND PHOTO FESTIVAL 2021

 

ZATERDAG 11 DECEMBER 2021

Greg du Toit (SA)
'Chase your dreams'

 

Fortunato Gatto (IT / GB)
'The art of sea'

 

Jan Leßmann & Hermann Hirsch (DE)
'Serenity'

 

Marijn Heuts (NL)
'Waar een wil(g) is, is een weg'

 

Karl Van Ginderdeuren & Pieter-Jan D'Hondt (BE)
'Fotograferen zonder fotograaf'

 

Johannes Klapwijk (NL)
'Eigenwijze macrofotografie'

 

Ed Michel (NL)
'Zen en de kracht van een omnivoor'

 

ZONDAG 12 DECEMBER 2021

Andrew Parkinson (GB)
'Storytelling: The Mountain hares of Scotland'

 

Javier Aznar (ES)
'Rainforest Souls'Joël Brunet (FR)
'Un monde sous nos yeux' (deze lezing wordt vertaald naar het Nederlands)Geurt Besselink (NL)
'Veluwe, onverwacht weerzien'

 


Thomas Van Puymbroeck (BE)
'Gebeten door haaien'

 

Paul Oostveen (NL)
'Verrassingen vanuit de lucht'

 

Erik Willaert (BE)
'Achtergrond op de voorgrond'

 


Kom alles te weten over onze
sprekers
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Genieten van magistrale natuurfilms? Mis de avant-premières van 'La panthère des neiges' (Vincent Munier) en 'Lynx' (Laurent Geslin) niet!
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Exposities natuurfotografie met onder andere de finalisten van de Lowland Photo Contest 2021
Neem deel aan onze Lowland Photo Contest, de grootste natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen!
Het Lowland Photo Festival praktisch - openingsuren & bereikbaarheid
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be.
Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

   

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg